Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Brexit : Τη στήριξη του Τζέρεμι Κόρμπιν και των Εργατικών επιδιώκει τώρα η Τερέζα Μέι
Brexit : Τη στήριξη του Τζέρεμι Κόρμπιν  και των Εργατικών επιδιώκει τώρα η Τερέζα Μέι
03.04.2019 | 10:40

Brexit : Τη στήριξη του Τζέρεμι Κόρμπιν και των Εργατικών επιδιώκει τώρα η Τερέζα Μέι

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, δήλωσε το βράδυ της Τρίτης ότι θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση νέα παράταση στο Brexit, πέρα από τις 12 Απριλίου.

Στόχος της είναι να κερδίσει χρόνο για να βρεθεί στο ίδιο τραπέζι με τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν και να καταλήξουν σε ορισμένους βασικούς άξονες μιας συμφωνίας για το Brexit, τους οποίους θα υπερψηφίσουν προφανώς τα δύο κόμματα σε μια νέα ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων.

"Ήρθε η ώρα της εθνικής ενότητας", γράφει η Daily Express σήμερα.

Η εφημερίδα εκτιμά ότι η πρωθυπουργός παίρνει ένα μεγάλο ρίσκο προσκαλώντας - "τον ακροαριστερό ηγέτη των Εργατικών" - σε συνομιλίες για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο του Brexit.

Ο Guardian σημειώνει ότι σύμφωνα με πηγές που δεν θέλησαν να κατονομασθούν θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους δύο ηγέτες να καταλήξουν σε μια συμφωνία.

Ο πολιτικός συντάκτης της Daily Mirror υπογραμμίζει ότι ο κ. Κόρμπιν θα πρέπει να γνωρίζει ότι - "ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα μπορούσε να την αγνοήσει ο/η διάδοχος της Τερέζα Μέι γεγονός που δεν συνιστά βάση για τυχόν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις".

Η Daily Telegraph κατηγορεί την κ. Μέι ότι αγνόησε τη βούληση του υπουργικού συμβουλίου αποκλείοντας μια μη-συμφωνία Brexit.

Στην πρώτη της σελίδα δημοσιεύει τις φωτογραφίες 14 υπουργών οι οποίοι, σύμφωνα με την Telegraph - "ζήτησαν από την πρωθυπουργό να μη κρατήσει καμία συμφωνία στο τραπέζι".

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αμφισβητείται από την υπουργό Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανίας Κλερ Πέρι (Claire Perry), η οποία ισχυρίζεται ότι μόνο τέσσερα μέλη του υπουργικού συμβουλίου μίλησαν ρητά υπέρ της μη παράτασης και της μη- συμφωνίας Brexit.

Η Πέρι τόνισε ότι το δημοσίευμα της Telegraph βασίζεται σε - "εντελώς ανακριβείς διαρροές από έναν συνάδελφο του οποίου η συμπεριφορά είναι επικριτέα" .  

Κατά την Daily Mail ανώτερα στελέχη του Συντηρητικού κόμματος εκφράζουν φόβους ότι οι Τόρις μπορεί να είναι στα πρόθυρα της διάσπασης που θα μπορούσε να οδηγήσει στην πτώση της κυβέρνησης.

Η εφημερίδα The Times, εν τω μεταξύ, φαίνεται να είναι "απελπισμένη" από τη στάση όλων των πολιτικών.

Προτρέπει τους - "συνετούς ανθρώπους" - να ενταχθούν μαζικά στα - "δυσλειτουργικά μας κόμματα" - και να τα επαναφέρουν πίσω στη λογική , σε ένα σημείο που να - "αντανακλά την ισορροπημένη άποψη του έθνους".

 

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018