Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Brexit: "Ανοιχτός πόλεμος" έχει ξεσπάσει στους κόλπους της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι
Brexit: "Ανοιχτός πόλεμος" έχει ξεσπάσει στους κόλπους της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι
01.04.2019 | 11:30

Brexit: "Ανοιχτός πόλεμος" έχει ξεσπάσει στους κόλπους της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

"Ανοιχτός πόλεμος", σύμφωνα με τα πρωτοσέλιδα, επικρατεί στην κορυφή της βρετανικής κυβέρνησης, καθώς άρχισε ακόμη μια εβδομάδα κατά την οποία οι υπουργοί και οι βουλευτές θα αναζητήσουν τρόπους για να ξεπερασθεί το αδιέξοδο του Brexit.

Ο Guardian ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι είναι "στα πρόθυρα της κατάρρευσης", καθώς μέλη του υπουργικού συμβουλίου προετοιμάζονται να συγκρουστούν για το αν θα στηρίξουν τα σχέδια για μια πιο ήπια έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ και για μια πιθανή μακρά καθυστέρηση του Brexit.

Με τους βουλευτές να ετοιμάζονται απόψε το βράδυ να ψηφίσουν εκ νέου -ενδεικτικές ψηφοφορίες- και να επιλέξουν από μια σειρά επιλογών ποιο Brexit τέλος πάντων επιθυμούν, οι Times αναφέρουν ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός έχει προειδοποιήσει ότι κινδυνεύει με διάσπαση το Συντηρητικό Κόμμα εάν η κυβέρνηση προσκρούσει στη βούληση της πλειοψηφίας στη Βουλή των Κοινοτήτων και υποχρεωθεί να επιλέξει μια συμφωνία που προβλέπει την τελωνειακή ένωση της Βρετανίας με την ΕΕ.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες οι υπουργοί που υποστηρίζουν την "αποδέσμευση" της χώρας από το ευρωπαϊκό μπλοκ κατέστησαν σαφές ότι μπορεί να υποβάλλουν ακόμη και την παραίτησή τους.

"Οι Τόρις σε οριακό σημείο κατάρρευσης", γράφει η εφημερίδα i για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κυβερνών κόμμα.

Οι Financial Times σημειώνουν ότι υπουργοί της κυβέρνηση και ανώτεροι σύμβουλοι της κ. Μέι διαφωνούν με την προοπτική των πρόωρων εκλογών. Η εφημερίδα προσθέτει ότι πολλοί βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης είναι έντρομοι με την ιδέα των γενικών εκλογών που υποβλήθηκε από ορισμένους συνεργάτες της πρωθυπουργού. Οι βουλευτές αυτοί προειδοποιούν ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα μπορούσε να οδηγήσει στην εξάλειψη του Συντηρητικού κόμματος.

Ο υπουργός Μεταφορών Κρις Γκρέιλινγκ (Chris Grayling) υπογραμμίζει στην Daily Telegraph ότι οι Τόρις θα πρέπει να επιλέξουν έναν ευρωσκεπτικιστή υψηλού επιπέδου για να τους οδηγήσει στην επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και θα πρέπει να καθυστερήσουν για τρία χρόνια περίπου και μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές τη διαδικασία για τη ανάδειξη της νέας ηγεσίας του Συντηρητικού κόμματος.

H εφημερίδα εκτιμά ότι οι απόψεις του κ. Γκρέιλινγκ θα θεωρηθούν ως μια προσπάθεια εξορθολογισμού της κούρσας για την αντικατάσταση της Τερέζα Μέι, εν μέσω εικασιών ότι έως και 24 βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος είναι έτοιμοι να εμπλακούν σε μια πολύμηνη εσωκομματική διαμάχη για την εκλογή του προσώπου που θα αναλάβει τα ηνία του κόμματος μετά την αποχώρηση της κ. Μέι.

"Είμαστε έτοιμοι για την εξουσία" είναι ο τίτλος της πρώτης σελίδας στη Daily Mirror, ο οποίος υποδηλώνει ότι το Εργατικό Κόμμα είναι έτοιμο να οδηγήσει τη χώρα και να αναλάβει τον έλεγχο του Brexit.

 

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018