Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Brexit: Η Μέι είναι έτοιμη να "θυσιαστεί" για να περάσει η συμφωνία της με την ΕΕ
Brexit: Η Μέι είναι έτοιμη να "θυσιαστεί" για να περάσει η συμφωνία της με την ΕΕ
28.03.2019 | 12:12

Brexit: Η Μέι είναι έτοιμη να "θυσιαστεί" για να περάσει η συμφωνία της με την ΕΕ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Οι περισσότερες εφημερίδες καλωσορίζουν την απόφαση της Τερέζα Μέι να υποβάλλει την παραίτησή της εφόσον η συμφωνία της για το Brexit γίνει αποδεκτή από το κοινοβούλιο.

Η Sun που είχε ζητήσει από την Βρετανίδα πρωθυπουργό να αποχωρήσει από τη Ντάουνινγκ Στριτ στις αρχές της εβδομάδας γράφει σήμερα ότι η κ. Μέι πάντοτε έκανε το καθήκον της έναντι της χώρας και - " είναι προς τιμήν της ότι το έπραξε και πάλι".

Οι αρθρογράφοι της Daily Telegraph οι οποίοι και αυτοί με τα άρθρα τους τις τελευταίες μέρες είχαν παροτρύνει την Τερέζα Μέι να παραδώσει τα ηνία της εξουσίας υπογραμμίζουν ότι μολονότι διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για τη συμφωνία Brexit εν τούτοις ποτέ δεν αμφέβαλαν - "την προσήλωση της στο καθήκον της και στην πατρίδα" .  

Η Daily Express σημειώνει ότι η κ. Μέι - "έθεσε το καλό της χώρας υπεράνω των προσωπικών της φιλοδοξιών".  

Στη Daily Mail o Ντομινίκ Σάντμπρουκ σημειώνει ότι μολονότι είναι πολύ πιθανό η πρωθυπουργία της Τερέζα Μέι να λήξει πριν συμπληρωθούν τρία χρόνια από τότε που εξελέγη στο ανώτατο αξίωμα , "ίσως το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι παρέμεινε στον πρωθυπουργικό θώκο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα".  

Σύμφωνα με τους Times η κ. Μέι - "υπέκυψε στο αναπόφευκτο". Η εφημερίδα εκτιμά ότι είχε να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο πρόβλημα - "το οποίο το χειρίσθηκε εκπληκτικά άσχημα".

"Η Τερέζα Μέι θα παραμείνει στη μνήμη των πολιτών ως η ηγέτης που δεν μπόρεσε να διαχειρισθεί καλά το Brexit με αποτέλεσμα να υποδαυλίσει τις διχόνοιες και να οδηγήσει τη χώρα σε ένα αβέβαιο μέλλον", διαβάζουμε στην Daily Mirror.

Κατά την Mirror η κ. Μέι - "σε κάθε φάση της διαδικασίας του Brexit έκανε τις λανθασμένες επιλογές".

" Η κ. Μέι προσπάθησε να συμβιβάσει τις δικές της κόκκινες γραμμές με την πολιτική πραγματικότητα, επιδιώκοντας να πετύχει σχεδόν το ακατόρθωτο με μια ανύπαρκτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία , με ένα υπό διάλυση υπουργικό συμβούλιο και με ένα κόμμα που είχε στασιάσει", σημειώνουν οι Financial Times.

H απόφασή της να προαναγγείλει την παραίτησή της ήταν η τελευταία απέλπιδα προσπάθειά της να εξασφαλίσει ότι το Brexit θα είναι η πολιτική της παρακαταθήκη και όχι μια ημιτελής διαδικασία που θα τη συνεχίσει ο/η διάδοχός της.

Για τον Guardian η κ. Μέι - "μπορεί να αφήσει ως κληρονομιά για το έθνος μέρος του Brexit αλλά από τη συμφωνία της τίποτα δεν πρόκειται να εξυπηρετήσει τα ευρύτερα συμφέροντα της χώρας".  

Όπως τονίζει ο Guardian η συμφωνία για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ προς το παρόν παραμένει αμετάβλητη , οι ατέλειές της δεν θα ξεπεραστούν με την αλλαγή ηγεσίας στο Συντηρητικό κόμμα και αυτοί που την επικρίνουν δεν θα αλλάξουν γνώμη.    

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018