Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Βρετανία : Σχέδιο 11 υπουργών για την αποπομπή της Μέι
Βρετανία : Σχέδιο 11 υπουργών για την αποπομπή της Μέι
24.03.2019 | 12:56

Βρετανία : Σχέδιο 11 υπουργών για την αποπομπή της Μέι

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Για “κυβερνητικό πραξικόπημα” κάνουν λόγο πολλές εφημερίδες σήμερα . Όπως γράφουν οι Sunday Times τις τελευταίες μέρες υπήρξε ένας “φρενήρης κύκλος τηλεφωνικών συνδιαλέξεων” στις οποίες υπουργοί της κυβέρνησης συμφώνησαν ότι η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα πρέπει να παραδώσει τα ηνία της εξουσίας.

H εφημερίδα ισχυρίζεται ότι μίλησε με 11 υπουργούς της κυβέρνησης που χαρακτήρισαν την κ. Μέι “αλλοπρόσαλλη” και “χαοτική”. Σύμφωνα με τους Sunday Times στην επόμενη συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου η Τερέζα Μέι θα έρθει αντιμέτωπη με τουλάχιστον 6 υπουργούς που υποστηρίζουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντέιβιντ Λίντινγκτον να αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός και αυτός να οδηγήσει τη χώρα στο Brexit.        

Επίσης η μεγάλη πορεία προς το Λονδίνο   για τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit είναι βασικό θέμα στις εφημερίδες.

Ο Observer χαρακτηρίζει την πορεία "ιστορική" και λέει ότι ήταν μια "συναρπαστική επίδειξη περιφρόνησης" για την τακτική της πρωθυπουργού και για τους υποστηρικτές της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι πολλοί ψηφοφόροι δεν είναι πρόθυμοι να επιτρέψουν στους πολιτικούς να χρησιμοποιήσουν την αόριστη ιδέα της “θέλησης του λαού” και να οδηγήσουν τη χώρα σε “διχαστικές και δυνητικά καταστροφικές ατζέντες”.      

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018