Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Βρετανία : Έντονες πιέσεις δέχεται το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα να στηρίξει τη συμφωνία Brexit
Βρετανία : Έντονες πιέσεις δέχεται το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα να στηρίξει τη συμφωνία Brexit
18.03.2019 | 09:13

Βρετανία : Έντονες πιέσεις δέχεται το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα να στηρίξει τη συμφωνία Brexit

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Σύμφωνα με τον Guardian η Τερέζα Μέι θα κάνει μια ύστατη προσπάθεια να πείσει τους βουλευτές του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας να στηρίξουν τη συμφωνία Brexit που είναι πιθανό να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή των Κοινοτήτων για τρίτη φορά αυτή την εβδομάδα.

Παρότι στις δύο πρώτες ψηφοφορίες, το DUP είχε καταψηφίσει τη συμφωνία της Τερέζα Μέι για τους όρους αποχώρησης από την Ε.Ε., επικαλούμενο το ζήτημα του ιρλανδικού backstop, η ηγεσία του κόμματος, αυτή τη φορά, φέρεται να προσανατολίζεται σε μία θετική ψήφο.

Κλειδί για την αλλαγή της στάσης του, φέρεται να αποτέλεσε η δέσμευση της Τερέζα Μέι ότι η κυβέρνηση θα νομοθετήσει υπέρ της μη διαφοροποίησης του καθεστώτος στα σύνορα μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Βρετανίας.

 

Κατά τους Times η Μέι ακόμη αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της κοινοβουλευτικής ήττας μολονότι , όπως γράφει η εφημερίδα , έχει κερδίσει τη στήριξη ορισμένων "σκληρών" αντιευρωπαϊστών βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος (Brexiteers).  

O πρώην υπουργός των Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον , πολέμιος της ΕΕ και πρωτεργάτης της εκστρατείας για το Brexit στο δημοψήφισμα του 2016, στην εβδομαδιαία στήλη που του παραχωρεί η Daily Telegraph παροτρύνει ξανά τους ευρωσκεπτικιστές βουλευτές να απορρίψουν για άλλη μια φορά τη συμφωνία Brexit ισχυριζόμενος ότι η αποδοχή της - "θα δώσει τη δυνατότητα στην ΕΕ να εκβιάζει εσαεί το Ηνωμένο Βασίλειο".

Ένας "σκληρός" Brexiteer για να ψηφίσει στο κοινοβούλιο υπέρ της συμφωνίας Brexit    

έχει ζητήσει από την Τερέζα Μέι να προετοιμάσει την αποχώρηση της από τον πρωθυπουργικό θώκο, μας ενημερώνει η εφημερίδα i .

" Η Μέι ασκεί πιέσεις στο DUP να υποστηρίξει τη συμφωνία Brexit με την ελπίδα ότι οι ευρωσκεπτικιστές Τόρις θα αλλάξουν γνώμη" , διαβάζουμε στην πρώτη σελίδα των Financial Times.       

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018