Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Βρετανία : Η Τερέζα Μέι κάνει έκκληση στους βουλευτές να στηρίξουν τη συμφωνία Brexit
Βρετανία : Η Τερέζα Μέι κάνει  έκκληση στους  βουλευτές να στηρίξουν τη συμφωνία Brexit
17.03.2019 | 11:31

Βρετανία : Η Τερέζα Μέι κάνει έκκληση στους βουλευτές να στηρίξουν τη συμφωνία Brexit

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

"Να πράξετε όπως οι δημοκράτες και οι πατριώτες" υπογραμμίζει στην έκκληση της προς τους βουλευτές η Τερέζα Μέι εν όψει της τρίτης ψηφοφορίας αυτή την εβδομάδα για τη συμφωνία Brexit.

Σε άρθρο της που δημοσιεύει η Sunday Telegraph η Βρετανίδα πρωθυπουργός καλεί τους πολιτικού να κοιτάξουν πέρα από τις διαχωριστικές γραμμές των υποστηρικτών της αποχώρησης ή της παραμονής - των Leave και των Remain - " και να επιλύσουν το πρόβλημα των σχέσεων της Βρετανίας με την ΕΕ τώρα …".    

"Ο χρόνος για να δικαιολογήσουμε την ψήφο μας το 2016 έχει λήξει . Μπορούμε να παραβλέψουμε τις παλιές ετικέτες μόνο αν σταθούμε μαζί σαν δημοκράτες και πατριώτες , κάνοντας πραγματικότητα τους απαιτούμενους συμβιβασμούς για να γεφυρώσουμε τις διαφορές και να προχωρήσουμε μπροστά" , τονίζει στο άρθρο της η Τερέζα Μέι.

Αφού υπέστη άλλη μια σημαντική κοινοβουλευτική ήττα στη δεύτερη ουσιαστική ψηφοφορία για τη συμφωνία αποχώρησης την περασμένη Τρίτη, η κ. Μέι αναμένεται να φέρει τη συμφωνία προς ψήφιση για τρίτη φορά στη Βουλή των Κοινοτήτων την Τρίτη (19/03) .

Αναφερόμενη στις πιθανές συνέπειες αυτής της ψηφοφορίας η κ. Μέι στο άρθρο της που δημοσιεύει η Sunday Telegraph επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό της ότι η καταψήφιση της συμφωνίας θα μπορούσε να σημαίνει ότι - "το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την ΕΕ".

"Οι ηγέτες της ΕΕ απαιτούν να υπάρξει ένας σαφής στόχος για να συμφωνήσουν σε οποιαδήποτε χρονική επέκταση που δεν θα είναι απλώς τεχνικής φύσεως. Εάν πρόκειται να αρχίσουμε από την αρχή και να διαπραγματευτούμε μια νέα συμφωνία αυτό θα σημαίνει πολύ μεγαλύτερη παράταση με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν βέβαιο ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα υποχρεωθεί να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές του Μαΐου", σημειώνει η Βρετανίδα πρωθυπουργός.  

"Η ιδέα να προσέλθουν οι Βρετανοί στις κάλπες για να εκλέξουν ευρωβουλευτές τρία χρόνια αφού ψήφισαν να αποχωρήσουν από την ΕΕ δεν έχει νόημα. Δεν μπορεί να υπάρξει πιο ισχυρός συμβολισμός της συλλογικής πολιτικής αποτυχίας του κοινοβουλίου", επισημαίνει στη Sunday Telegraph η Τερέζα Μέι .

Στο Brexit επικεντρώνεται και ο Observer. H εφημερίδα ισχυρίζεται ότι έχει διαρρεύσει έγγραφο που δείχνει ότι οι Βρυξέλλες προετοιμάζονται για ενδεχόμενη πτώση της κυβέρνησης Μέι.

Και οι Sunday Times προβάλλουν την προειδοποίηση της Βρετανίδας πρωθυπουργού   προς τους βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος ότι είναι πιθανό το Ηνωμένο Βασίλειο να μην αποχωρήσει από την ΕΕ αν δεν στηρίξουν τη συμφωνία Brexit που θα φέρει προς ψήφιση για τρίτη φορά στο κοινοβούλιο.

"Brexit τώρα ή ποτέ" , είναι ο χαρακτηριστικός πηχυαίος τίτλος της Sunday Express.          

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018