Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Βρετανία : Οι βουλευτές απέρριψαν το Brexit χωρίς συμφωνία
Βρετανία :  Οι βουλευτές απέρριψαν το Brexit χωρίς συμφωνία
14.03.2019 | 09:42

Βρετανία : Οι βουλευτές απέρριψαν το Brexit χωρίς συμφωνία

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Χθες με ψήφους 321 υπέρ έναντι 278 κατά οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν το Brexit χωρίς συμφωνία υπό οποιεσδήποτε περιστάσεις και σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή.  

"Πρόκειται για ένα ολοκληρωτικό ΟΧΙ" , γράφει η Metro που επισημαίνει ότι χθες στο κοινοβούλιο δύο φορές οι βουλευτές απέρριψαν το ενδεχόμενο η Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία. Σήμερα η βρετανική κυβέρνηση θα προτείνει την παράταση του Brexit έως τις 30 Ιουνίου , μας ενημερώνει η εφημερίδα.

Ωστόσο, η Τερέζα Μέι θα επιχειρήσει μια τελευταία προσπάθεια για να γίνει αποδεκτή η συμφωνία της για την απόσυρση της χώρας από το ευρωπαϊκό μπλοκ , υπογραμμίζει ο Guardian . Η συμφωνία της Βρετανίδας πρωθυπουργού απορρίφθηκε δύο φορές από τη Βουλή των Κοινοτήτων - αλλά , όπως γράφει ο Guardian, η Τερέζα Μέι θα την φέρει και πάλι προς ψήφιση στο κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα με την ελπίδα ότι οι αντιευρωπαϊστές βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος που ανησυχούν για το ενδεχόμενο το Brexit να μη συμβεί ποτέ αυτή τη φορά θα την υποστηρίξουν.

Όπως και ο Guardian έτσι και Daily Mail επισημαίνει ότι η κ. Μέι έχει προειδοποιήσει τους Brexiteers ότι - "κινδυνεύουν να χάσουν το Brexit και η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ να μη γίνει ποτέ" - αν δεν στηρίξουν τη συμφωνία της στη Βουλή των Κοινοτήτων την επόμενη εβδομάδα.

"Τελεσίγραφο της Μέι", αναφέρουν στην πρώτη σελίδα οι Financial Times. Η πρωθυπουργός δήλωσε στους βουλευτές ότι αν μια συμφωνία Brexit δεν περάσει από το κοινοβούλιο πριν από τη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ (21-22 Μαρτίου) τότε θα αναγκαστεί να ζητήσει - "πολύ μεγαλύτερη παράταση" - στο άρθρο 50 από ό, τι είχε αρχικά προτείνει. Σε αυτή την περίπτωση , σύμφωνα με τους Financial Times, το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να συμμετάσχει στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Μάιο - μια εξέλιξη που "εξοργίζει τους Ευρωσκεπτικιστές των Τόρις", καταλήγει η εφημερίδα.      

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018