Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Brexit: Νέα αναβολή της κρίσιμης ψηφοφορίας στο βρετανικό κοινοβούλιο
Brexit: Νέα αναβολή της κρίσιμης ψηφοφορίας στο βρετανικό κοινοβούλιο
25.02.2019 | 11:07

Brexit: Νέα αναβολή της κρίσιμης ψηφοφορίας στο βρετανικό κοινοβούλιο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ απομένουν 32 μέρες και όπως γράφει η Daily Telegraph η Ντάουνινγκ Στριτ εξετάζει εναλλακτικές λύσεις ώστε να αποφευχθεί μια "εξέγερση" εκείνων των βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης που αντιδρούν σε μια μη- συμφωνία Brexit. Επίσης σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα οι στενοί συνεργάτες της Τερέζα Μέι ανησυχούν για το ενδεχόμενο να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις στο κυβερνών κόμμα αν τελικά το Brexit καθυστερήσει έως και δύο μήνες.  

Σημειώνουμε ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεν φέρνει τη συμφωνία για το Brexit προς ψήφιση αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Κοινοτήτων και δεσμεύεται ότι αυτό θα γίνει έως τις 12 Μαρτίου, δηλαδή μόλις δεκαεπτά μέρες πριν από την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Ο Guardian θεωρεί ότι είναι πιθανό η απόσυρση της Βρετανίας από το ευρωπαϊκό μπλοκ να γίνει το 2021. Αυτή την προοπτική δεν αποκλείουν αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες. "Η παράταση θα επιτρέψει να επιλυθούν ορισμένα προβλήματα που εκκρεμούν και κυρίως να διευθετηθεί το καυτό ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων", σημειώνει η εφημερίδα.

Οι Times υπογραμμίζουν ότι ορισμένοι υπουργοί ασκούν πιέσεις στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να αποκλείσει αύριο στη Βουλή των Κοινοτήτων το ενδεχόμενο να αποχωρήσει η χώρα από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

"Αν δεν το κάνει αυτό τότε υπάρχει περίπτωση να γίνει αποδεκτή τροπολογία της βουλευτού του Εργατικού κόμματος Ιβέτ Κούπερ που θα προβλέπει τον έλεγχο της υπόθεσης του Brexit από το κοινοβούλιο, εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία έως τις 13 Μαρτίου", μας ενημερώνουν οι Times.

"H καθυστέρηση του Brexit θα προκαλέσει μεγάλη απογοήτευση", τονίζει η Sun. "To τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Τερέζα Μέι μια ανταρσία του υπουργικού συμβουλίου", επισημαίνει η Sun.

Οι Times ισχυρίζονται ότι έχουν δει έγγραφα του υπουργικού συμβουλίου που έχουν διαρρεύσει σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο ενός ταμείου παροχής βοήθειας για τις οικογένειες που θα επηρεασθούν αρνητικά από το Brexit.    

Σύμφωνα με την εφημερίδα η κυβέρνηση δεν αποκλείει την αύξηση της ανεργίας και το ταμείο θα χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τα άτομα που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ. Οι Times αναφέρουν επίσης ότι υπάρχει σχέδιο για την - "προστασία των περιοχών της χώρας που μπορεί να αντιμετωπίσουν έλλειψη τροφίμων".                      

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018