Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Τρεις υπουργοί της κυβέρνησης Μέι δεν αποδέχονται μια μη-συμφωνία Brexit
Τρεις υπουργοί της κυβέρνησης Μέι δεν αποδέχονται μια μη-συμφωνία Brexit
23.02.2019 | 19:19

Τρεις υπουργοί της κυβέρνησης Μέι δεν αποδέχονται μια μη-συμφωνία Brexit

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η Daily Mail θεωρεί ότι η παρέμβαση τριών ανώτατων υπουργών της κυβέρνησης για το Brexit συνιστά “τελεσίγραφο παραίτησης” με παραλήπτη την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Η Άμπερ Ραντ, ο Ντέιβιντ Γκοκ και ο Γκρέκ Κλαρκ εκτιμούν ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα πρέπει να γίνει μετά την επίτευξη συμφωνίας με το ευρωπαϊκό μπλοκ και όπως γράφει η Mail συμφωνούν μαζί τους έως και 20 κατώτεροι υπουργοί της κυβέρνησης καθώς και περίπου 100 βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος. Η ομάδα αυτή με την στήριξη του Εργατικού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να υποχρεώσει την κ. Μέι να καθυστερήσει το Brexit, σημειώνει η εφημερίδα.

Πηγή προσκείμενη στους Ραντ, Γκοκ και Κλαρκ επισημαίνει ότι η άρνηση τους να αποδεχθούν μια μη- συμφωνία Brexit δεν συνιστά “ανταρσία” κατά της Μέι αλλά πρόκληση για τους “σκληρούς” αντιευρωπαϊστές – της ομάδας European Research Group – στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος που “τα θέλουν όλα” και αδιαφορούν αν η χώρα αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Η εφημερίδα i μας ενημερώνει ότι ο υπουργός των Οικονομικών της σκιώδους κυβέρνησης Τζον Μακντόνελ έχει προσφέρει “κλάδο ελαίας” στους φιλοευρωπαϊστές βουλευτές του Εργατικού κόμματος που απειλούν με παραιτήσεις λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η ηγεσία του κόμματος στο θέμα του Brexit.

Η i επικαλείται συνέντευξη που έδωσε ο Μακντόνελ στην εφημερίδα The Evening Standard στην οποία αφήνει να εννοηθεί ότι ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν τώρα φαίνεται διατιθέμενος να υποστηρίξει την ιδέα διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για τις σχέσεις της Βρετανίας με την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Politics Home, o Μακντόνελ έχει ζητήσει από τους βουλευτές Πίτερ Κάιλ και Φιλ Ουίλσον να αναμορφώσουν τροπολογία που πρόκειται να καταθέσουν την επόμενη εβδομάδα προς ψήφιση στο κοινοβούλιο. Η τροπολογία προβλέπει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα στηρίξει μια συμφωνία Brexit της κ. Μέι, εφόσον η συμφωνία αυτή που θα την έχει αποδεχθεί η πλειοψηφία των βουλευτών τεθεί στην κρίση του εκλογικού σώματος σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

Ο Guardian αναφέρει ότι οι Brexiteers στην κυβέρνηση ασκούν πιέσεις η πρωθυπουργός να υποβάλλει την παραίτησή της μετά τις τοπικές εκλογές τον Μάιο, ώστε οι διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες να συνεχισθούν υπό νέα ηγεσία.

Η Χάιντι Άλεν που αυτή την εβδομάδα αποχώρησε από το Συντηρητικό κόμμα για να ενταχθεί στην Ομάδα των Ανεξάρτητων βουλευτών υπογράμμισε στον ιστότοπο της Independent ότι αν κατατεθεί πρόταση μομφής, στη ψηφοφορία που θα επακολουθήσει θα στηρίξει την Τερέζα Μέι και την κυβέρνησή της. “Το ίδιο θα πράξουν και οι δύο άλλες βουλευτίνες που υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους”, είπε η κ. Άλεν.

 

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018