Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Brexit: Αντιμέτωπη με νέα ανταρσία η Τερέζα Μέι
Brexit: Αντιμέτωπη με νέα ανταρσία η Τερέζα Μέι
22.02.2019 | 10:30

Brexit: Αντιμέτωπη με νέα ανταρσία η Τερέζα Μέι

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Εκατό μετριοπαθείς βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος είναι έτοιμοι να "εξεγερθούν" για να παρεμποδίσουν μια μη-συμφωνία Brexit , μας ενημερώνει η Daily Telegraph.

Αυτοί οι βουλευτές με επιστολή τους προς τον οργανωτικό γραμματέα που είναι υπεύθυνος για την κομματική πειθαρχία εκφράζουν τη βαθιά τους ανησυχία για το ενδεχόμενο ορισμένοι από τους συνάδελφούς τους βουλευτές να μην είναι ικανοποιημένοι με τις προτεινόμενες αλλαγές για το backstop στα ιρλανδικά σύνορα και να αποφασίσουν να στηρίξουν τροπολογίες στο κοινοβούλιο που να προβλέπουν καθυστέρηση στο Brexit.

Σύμφωνα με τον Guardian , η Τερέζα Μέι μπορεί να αντιμετωπίσει τη "σοβαρότερη εξέγερση" στη διάρκεια της πρωθυπουργίας της την επόμενη εβδομάδα με 25 μέλη της κυβέρνησης να ετοιμάζονται να στηρίξουν μια πρόταση για καθυστέρηση του Brexit, εφόσον η πρωθυπουργός δεν έχει τη διάθεση να αποκλείσει την έξοδο της χώρας από την ΕΕ χωρίς να υπάρξει συμφωνία.

Οι Times γράφουν ότι πολλοί βουλευτές έχουν προειδοποιήσει τον ηγέτη του Εργατικού κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν ότι προτίθενται να εγκαταλείψουν το κόμμα αν δεν στηρίξει την πρόταση να γίνει δημοψήφισμα για τη συμφωνία Brexit.  

Υπουργοί της σκιώδους κυβέρνησης είναι έτοιμοι να ενταχθούν στην Ομάδα των Ανεξάρτητων αν ο κ. Κόρμπιν δεν υποστηρίξει μια τροπολογία που θα φέρουν προς ψήφιση στη Βουλή των Κοινοτήτων οι βουλευτές του Εργατικού κόμματος Peter Kyle και Phil Wilson την επόμενη εβδομάδα.

Η Sun αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανακοινώσει πρίν από την επόμενη Τετάρτη , την ημέρα δηλ που θα γίνει η κρίσιμη ψηφοφορία για τη συμφωνία Brexit , το ύψος των δασμών που θα επιβληθούν στα εισαγόμενα προϊόντα στην περίπτωση μη- συμφωνίας.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανησυχεί για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να κατηγορηθεί από τους Brexiteers για - "εκστρατεία εκφοβισμού" - των υποστηρικτών της εξόδου της χώρας από το ευρωπαϊκό μπλοκ . Παράλληλα οι Remainers θα μπορούσαν να ισχυρισθούν ότι η επιβολή των δασμών είναι άλλη μια απόδειξη ότι το διαζύγιο με την ΕΕ θα πρέπει να γίνει κοινή συναινέσει.

Ανάλυση του υπουργείου Μεταφορών για την οποία έχουν ενημερωθεί οι Financial Times αποδεικνύει ότι μια μη-συμφωνία Brexit θα μπορούσε να οδηγήσει σε ουρές μήκους έως και ενός μιλίου στο τερματικό σταθμό του Eurostar στο St Pancras στο κεντρικό Λονδίνο.

Οι εμπειρογνώμονες προβλέπουν ότι η ενίσχυση των ελέγχων διαβατηρίων από τη Γαλλία είναι πολύ πιθανό να - "προκαλέσει ουρές έως και 15.000 ανθρώπων". Προειδοποιούν επίσης ότι οι μεγάλες καθυστερήσεις θα μπορούσαν να απειλήσουν τη βιωσιμότητα της Eurostar.                

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018