Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Έκκληση για συμπάθεια κάνει η βρετανίδα νύφη του ISIS
Έκκληση για συμπάθεια κάνει η βρετανίδα νύφη του ISIS
18.02.2019 | 11:23

Έκκληση για συμπάθεια κάνει η βρετανίδα νύφη του ISIS

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Πολλές εφημερίδες σήμερα δημοσιεύουν στις πρώτες τους σελίδες φωτογραφίες της Σαμίμα Μπέγκουμ, της βρετανίδας νύφης του ISIS, μετά την τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε ενώ βρίσκεται σε καταυλισμό προσφύγων στη βόρεια Συρία.

Η Daily Mirror γράφει ότι η Μπέγκουμ αναφέρθηκε στις - "καλές εποχές" -όταν ζούσε στο ισλαμικό κρατίδιο και ότι έκανε έκκληση να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με το νεογέννητο μωρό της.

Σε άρθρο γνώμης η Sun συνιστά στην κυβέρνηση να εξετάσει - "κάθε νόμιμο μέσο" - για να εξασφαλίσει ότι η Μπέγκουμ δεν θα επανέλθει ποτέ στη Βρετανία.

Αντιμέτωπη με "κραυγές οργής" η Τερέζα Μέι

Σύμφωνα με τους Times, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει - "κραυγές οργής" - καθώς υπουργοί της κυβέρνησης προσπαθούν να οριστικοποιήσουν το ύψος των δασμών που θα ισχύουν για τα εισαγόμενα αγαθά στην περίπτωση που δεν θα υπάρξει συμφωνία για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η εφημερίδα μας ενημερώνει ότι ο υπουργός Διεθνούς Εμπορίου Λίαμ Φοξ θέλει -"μηδενικούς δασμούς" - σε όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα, αλλά άλλοι υπουργοί επιδιώκουν να υπάρξει προστασία για τους παραγωγούς, συμπεριλαμβανομένων των αγροτών, που - "δίνουν μάχη" -  για να ανταγωνιστούν τις φθηνότερες εισαγωγές.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι σύμφωνα με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να επιβάλλει δασμούς στα προϊόντα όλων των χωρών και όχι μόνο στα προϊόντα των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018