Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Πολυεκατομμυριούχος Brexiteer εγκαταλείπει τη Βρετανία
Πολυεκατομμυριούχος Brexiteer εγκαταλείπει τη Βρετανία
17.02.2019 | 12:08

Πολυεκατομμυριούχος Brexiteer εγκαταλείπει τη Βρετανία

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Ένας διακεκριμένος Brexiteer σχεδιάζει να αποφύγει την καταβολή φόρων έως και £ 4 δισ. λιρών στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την απόφαση που πήρε να μετοικίσει και να μεταφέρει τα χρήματά του στο Μονακό, σύμφωνα με τους Sunday Times.

Ο σερ Τζιμ Ράντκλιφ, ο δημιουργός του γίγαντα των χημικών προϊόντων Ineos και ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βρετανίας, έχει αρχίσει διαβουλεύσεις με τους λογιστές της εταιρείας PwC με στόχο την εκπόνηση ενός “δαιδαλώδoυς σχεδίου” φοραποφυγής, μια πηγή ανέφερε στην εφημερίδα.

Επίσης οι Sunday Times σημειώνουν στην πρώτη τους σελίδα ότι βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος έχουν απορρίψει προσπάθειες της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να τους πείσει να στηρίξουν τη συμφωνία που έκανε τον περασμένο Νοέμβριο στις Βρυξέλλες για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.    

H εφημερίδα μας ενημερώνει ότι διέρρευσε μήνυμα του αναπληρωτή προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομάδας Έρευνας (European Research Group) στο Συντηρητικό κόμμα, στο οποίο ο κ. Στιβ Μπέικερ επιμένει ότι το backstop - ο μηχανισμός ασφαλείας για να αποτραπεί ένα “σκληρό σύνορο” στην Ιρλανδία - θα πρέπει να αφαιρεθεί από τη Συμφωνίας Αποχώρησης. Αν αυτό δεν γίνει τότε θα οδηγηθούμε σε διάσπαση του κόμματος, επισημαίνει ο κ. Μπέικερ.

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018