Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Συνεχίζεται το ενδιαφέρον για την τύχη της Σαμίνα Μπέγκουμ
Συνεχίζεται το ενδιαφέρον για την τύχη της Σαμίνα Μπέγκουμ
16.02.2019 | 13:00

Συνεχίζεται το ενδιαφέρον για την τύχη της Σαμίνα Μπέγκουμ

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Times δημοσιεύουν στην πρώτη τους σελίδα το δεύτερο μέρος της συνέντευξης με την έγκυο βρετανίδα που εντοπίστηκε σε στρατόπεδο προσφύγων, τέσσερα χρόνια μετά την ένταξη της σε ομάδα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Η Σαμίνα Μπέγκουμ παραδέχεται ότι κατά πάσα πιθανότητα θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για τρομοκρατία καθώς και το έντονο ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης εάν επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά σημειώνει ότι "θέλει απεγνωσμένα" να μην αποξενωθεί από το μωρό της.

Εκφράζει επίσης τους φόβους της για το γεγονός ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να συναντήσει τον τζιχαντιστή σύζυγό της τον οποίο, όπως λέει εξακολουθεί να αγαπάει "πάρα πολύ".

Οι Times υποστηρίζουν ότι είναι σε θέση να αποκαλύψουν ότι ο σύζυγος της Μπέγκουμ είναι ύποπτος για την εμπλοκή του σε τρομοκρατικό σχέδιο στην Ολλανδία.

Μια γυναίκα που μεγάλωσε στο Middlesex υπογραμμίζει στην Daily Mail ότι η ίδια είναι απόδειξη ότι “στις νύφες των τζιχαντιστών θα πρέπει να δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία”.

H Τάνια Tζόγια που φέρει το ψευδώνυμο “η πρώτη κυρία του Ισλαμικού κράτους“ αρχικά παντρεύτηκε έναν Αμερικανό που κατέληξε να γίνει ένας από τους ανώτερους διοικητές των τζιχαντιστών. Αργότερα η Τζόγια διέφυγε από τη Συρία αφού καταδίκασε τον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία και τώρα ζει με τον δεύτερο σύζυγό της στο Τέξας.

Υποστηρίζει ότι η Σαμίνα Μπέγκουμ θα μπορούσε να ενσωματωθεί και πάλι στη βρετανική κοινωνία "αν είναι πρόθυμη να δεχτεί τα λάθη της" και πιστεύει ότι η έγκυος έφηβη "θα ξεπεράσει την πλύση εγκεφάλου, όπως και εγώ την έχω ξεπεράσει…". Προσθέτει ότι η σημερινή δύσκολη κατάσταση στην οποία η Μπέγκουμ οφείλεται "100% σε δικό της σφάλμα”. Η Τάνια Τζόγια καταλήγει λέγοντας ότι η Σαμίνα Μπέγκουμ πρέπει να βοηθηθεί "για ανθρωπιστικούς λόγους".

 

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018