Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>"Έφυγε" ο θρυλικός τερματοφύλακας Γκόρντον Μπανκς
"Έφυγε" ο θρυλικός τερματοφύλακας Γκόρντον Μπανκς
13.02.2019 | 12:48

"Έφυγε" ο θρυλικός τερματοφύλακας Γκόρντον Μπανκς

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Φόρο τιμής αποτίνουν όλες οι εφημερίδες στον Άγγλο πρώην τερματοφύλακα   Γκόρντον Μπανκς που έφυγε από τη ζωή την Τρίτη (12/02) σε ηλικία 81 ετών.

"Το σπάνιο μεγαλείο" του Γκόρντον Μπανκς γράφει η Daily Mirror για τον τερματοφύλακα που κατέκτησε με τα "τρία λιοντάρια" το Παγκόσμιο Κύπελλο (1966) και έμεινε στην ιστορία για την "απόκρουση του αιώνα" στην κεφαλιά του Πελέ στο Μουντιάλ του Μεξικού (1970).

Για τη Sun o Μπανκς ήταν - "ο θεός τερματοφύλακας"- ενώ για τη Daily Mail η φαινομενικά αβίαστη ικανότητά του - "να εμποδίσει τη μπάλα να μπει στα δίκτυα" μετά την κεφαλιά του Πελέ - "τον έκανε τον καλύτερο τερματοφύλακα της Αγγλίας και ίσως του κόσμου". "Ο Γκόρντον Μπανκς ήταν το χρυσό πρότυπο για τους τερματοφύλακες" , σημειώνουν οι Times.

Οι εφημερίδες εγκωμιάζουν τον Μπανκς και για τον χαρακτήρα του. Η i επισημαίνει ότι όταν με την πάροδο του χρόνου είχε υποχωρήσει ο ενθουσιασμός του πλήθους για τον "ηρωισμό" του στην Γκουαλνταχάρα το 1970, ο Μπάνκς ποτέ δεν επέτρεψε η -"αίγλη εκείνης της στιγμής" - να αποκρύψει την ταπεινοφροσύνη του.

"Κράτησε τα πόδια του σταθερά στη γη ακόμη και όταν πετούσε στο αέρα για να αρνηθεί τη δόξα στους επιθετικούς", γράφει η i.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Independent ήταν εξαιρετικά γενναιόδωρος με τον χρόνο που αφιέρωνε στους νεαρούς τερματοφύλακες είτε ως προπονητής, μέντορας ή είτε απλά ως παλιός φίλος.

"Ο Μπάνκς ήταν ένας θρύλος και ένας κύριος", διαβάζουμε στη Daily Express.  

"Μυστικό σχέδιο για το Brexit"  

Μια συνομιλία που άκουσε σε μπαρ ξενοδοχείου των Βρυξελλών ένας δημοσιογράφος ειδήσεων στο βρετανικό κανάλι ITV και στην οποία συνομιλία ήταν ο κύριος διαπραγματευτής της Βρετανίας για το Brexit, ο Olly Robbins, καλύπτεται ευρέως από τον τύπο και είναι το κύριο θέμα στην Daily Express.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Robbins είπε στους συναδέλφους του ότι οι βρετανοί βουλευτές τελικά θα υποχρεωθούν να επιλέξουν μεταξύ μιας αναθεωρημένης συμφωνίας ή μιας "μακράς καθυστέρησης" όσον αφορά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ ενώ στην πραγματικότητα έχει αποκλείσει ένα σενάριο χωρίς συμφωνία.

Ο Guardian γράφει ότι ο κ. Robbins μπορεί στη συνομιλία του στις Βρυξέλλες να έχει αποκαλύψει τυχαία την αιχμή του δόρατος της στρατηγικής που ακολουθεί η Τερέζα Μέι όσον αφορά την απόσυρση της Βρετανίας από την ΕΕ: "Αποδεχθείτε τη στρατηγική μου ή διακινδυνεύσετε το Brexit να καθυστερήσει πολύ" , είναι το μήνυμα της πρωθυπουργού.  

Ο ιστότοπος της Huffpost αναφέρει ότι οι παρατηρήσεις του Olly Robbins λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τους Brexiteers στο Συντηρητικό κόμμα που τονίζουν ότι - "οι σύμβουλοι συμβουλεύουν και οι υπουργοί αποφασίζουν".

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018