Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Brexit: To ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία με την ΕΕ δεν αποκλείει πλέον η Τερέζα Μέι
Brexit: To ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία με την ΕΕ δεν αποκλείει πλέον η Τερέζα Μέι
12.02.2019 | 12:15

Brexit: To ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία με την ΕΕ δεν αποκλείει πλέον η Τερέζα Μέι

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Σύμφωνα με τον Guardian η Τερέζα Μέι θα επιδιώξει να πείσει τη Βουλή των Κοινοτήτων να της δώσει δύο "εβδομάδες χάριτος" για να προωθήσει τις αλλαγές που θέλει στη συμφωνία Brexit , μολονότι η ΕΕ αρνείται να ενδώσει στις απαιτήσεις της βρετανικής κυβέρνησης.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός είναι απίθανο να σηματοδοτήσει οποιαδήποτε μετατόπιση προς μια στενότερη μελλοντική σχέση με την ΕΕ όταν η κ. Μέι θα απευθυνθεί αργότερα σήμερα στους βουλευτές.

Στενός συνεργάτης της Τερέζα Μέι , που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ανέφερε στους Financial Times - " Στις Βρυξέλλες είχαμε μια σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους όπου μας είπαν ότι ουσιαστικά δεν ήταν έτοιμοι να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας".

Η Huffpost ισχυρίζεται ότι μια μη- συμφωνία Brexit είναι πλέον η - "κυρίαρχη πρόθεση" - της κ. Μέι στην προσπάθειά της να διασώσει το κόμμα της και τον εαυτό της, εφόσον δεν θα είναι σε θέση να πετύχει το διαζύγιο με την ΕΕ - "κοινή συναινέσει".

Η εφημερίδα γράφει ότι ορισμένοι που γνωρίζουν καλά την Βρετανίδα πρωθυπουργό επισημαίνουν ότι τώρα - "σκέφτεται το αδιανόητο" - αφού αποφάσισε τις τελευταίες εβδομάδες ότι - "το άλμα από το βράχο μπορεί με κάποιο τρόπο να καταλήξει σε μια μαλακότερη προσγείωση από ό, τι αναμενόταν".

Η Sun αναφέρει ότι υπουργοί της κυβέρνησης εκτιμούν ότι η κ. Μέι προετοιμάζεται να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία το ερχόμενο καλοκαίρι ώστε να μπορέσει να επηρεάσει την επιλογή του/της διαδόχου της στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος.

Σύμφωνα με τη Sun αυτό υπαινίχθηκε η ίδια η κ. Μέι σε δύο τουλάχιστον ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης , μεταξύ των οποίων είναι και ο υπουργός Διεθνούς Εμπορίου Λίαμ Φοξ. Η εφημερίδα εκτιμά ότι το σχέδιο μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι μια προσπάθεια να παρεμποδιστεί ο πρώην υπουργός των Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον να γίνει πρωθυπουργός.

Εν τω μεταξύ τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της YouGov που έγινε για λογαριασμό των Times δείχνουν ότι οι Τόρις υπό την Τερέζα Μέι αν γίνουν εκλογές σήμερα θα υπερισχύσουν των Εργατικών και θα είναι σε θέση να σχηματίσουν κυβέρνηση. Η δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν 40.000 ψηφοφόροι, σε συνδυασμό με τα δημογραφικά στοιχεία των επιμέρους εκλογικών περιφερειών δείχνει ότι σε βουλευτικές εκλογές το Εργατικό κόμμα θα έχανε 12 έδρες ενώ οι Συντηρητικοί θα κέρδιζαν 4 έδρες.

Οι Times σημειώνουν ότι το κοινοβούλιο θα εξακολουθήσει να είναι εξαιρετικά ασταθές και ότι η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την προώθηση των πολιτικών της , ιδιαίτερα στην υπόθεση του Brexit.         

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018