Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Βρετανία: Στο στόχαστρο των κατηγόρων του ο σερ Φίλιπ Γκριν
Βρετανία: Στο στόχαστρο των κατηγόρων του ο σερ Φίλιπ Γκριν
09.02.2019 | 11:02

Βρετανία: Στο στόχαστρο των κατηγόρων του ο σερ Φίλιπ Γκριν

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Μετά από δικαστικές διαμάχες έξι μηνών έχει αποσυρθεί η δικαστική εντολή απαγόρευσης και η Daily Telegraph αποκαλύπτει σήμερα τις αξιώσεις των κατηγόρων του σερ Φίλιπ Γκριν.

Η Telegraph είχε αποκαλύψει καταγγελίες που είχαν γίνει εις βάρος του επιχειρηματία για ρατσιστική συμπεριφορά, bullying, αλλά και για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι πρώην υπάλληλοι του μεγιστάνα του λιανικού εμπορίου και ιδιοκτήτη του Top Shop , μετά από εκφοβισμούς και παρενοχλήσεις, έχουν λάβει χρηματικές αμοιβές για να σιωπήσουν και να “ξεχάσουν τις κατηγορίες” εις βάρος του Γκριν. Για ορισμένους το ύψος της αποζημίωσης ανέρχεται στο £ 1 εκατομ., γράφει η Daily Telegraph.

O σερ Φίλιπ Γκριν αρνείται τις κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης και ρατσιστικής συμπεριφοράς ενώ οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι είναι ένας “παθιασμένος, πληθωρικός και ευέξαπτος επιχειρηματίας”.  

"Tαπείνωση ύψους £ 3 εκατομμυρίων" είναι η ετυμηγορία της Daily Mail που αναφέρεται στο ποσό των χρημάτων που μέχρι σήμερα έχει καταβάλλει ο Γκριν στους δικηγόρους του. Η εφημερίδα μας ενημερώνει ότι ο μεγαλοεπιχειρηματίας "ξεκίνησε ένα νέο πόλεμο με κατηγόρους του", προειδοποιώντας τους να παραμείνουν σιωπηλοί ή να διακινδυνεύσουν να αντιμετωπίσουν "περαιτέρω νομικές ενέργειες και σημαντικές απώλειες".  

“O Φίλιπ Γκριν απειλεί τους πρώην υπαλλήλους του”, γράφει στην πρώτη σελίδα η εφημερίδα i. O Γκριν φαίνεται αποφασισμένος να προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον των πρώην υπαλλήλων του για τους ισχυρισμούς που έχουν κάνει. Η ίδια εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι ο Γκριν έχει τονίσει στην Telegraph ότι με τον “πόλεμο” που έχει αρχίσει εναντίον του “μπορεί να καταλήξει σε πτώχευση”.

“Κατηγορίες για σεξ και ρατσισμό”, διαβάζουμε στους Times.

 

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018