Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Μέι : Δεν φεύγει το backstop από μια συμφωνία Brexit
Μέι : Δεν φεύγει το  backstop από μια συμφωνία Brexit
06.02.2019 | 12:40

Μέι : Δεν φεύγει το backstop από μια συμφωνία Brexit

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

H ομιλία της Τερέζα Μέι στο Μπέλφαστ χθες καλύπτεται ευρέως από τις περισσότερες εφημερίδες σήμερα.

Η Daily Telegraph επισημαίνει ότι η πρωθυπουργός διακινδυνεύει να προκαλέσει - "τη μανία των Brexiteers" - όταν υπογράμμισε ότι το backstop δεν θα αφαιρεθεί από τη συμφωνία Brexit.

Ωστόσο η κ. Μέι έκανε σαφές ότι επιδιώκει αλλαγές στο - "δίκτυ ασφαλείας" - για τα ιρλανδικά σύνορα , μας ενημερώνει η Telegraph.

Η εφημερίδα i επικρίνει την κ. Μέι επειδή με τις ενέργειές της προσπαθεί - "να ικανοποιήσει τους πάντες" - και προειδοποιεί ότι αυτή η προσέγγιση μπορεί να τροφοδοτήσει τους φόβους εκείνων που πιστεύουν ότι η πρωθυπουργός έχει εξαντληθεί από ιδέες και - "τρέχει πίσω από τον χρόνο που παρέρχεται" - με την ελπίδα ότι οι βουλευτές θα αλλάξουν γνώμη και η Βρετανία τελικά θα μπορέσει να αποφύγει μια μη-συμφωνία Brexit.

Η Daily Mirror επισημαίνει ότι - " η εχθρική αντίδραση" - στις δηλώσεις Μέι που έχει εκφράσει - "ξαφνικά την αντίθεσή της" - στη συμφωνία Brexit θα πρέπει να προβληματίζει την κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ οι Irish Times σημειώνουν ότι το Δουβλίνο απέρριψε τη νέα έκκληση για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία απόσυρσης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ , εκφράζοντας τις ανησυχίες της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας για τις - "παράλογες προσδοκίες" - του Λονδίνου σχετικά με το backstop.

Σύμφωνα με τη Sun , η ΕΕ φαίνεται να παροτρύνει τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας - "να μαλακώσει τις θέσεις της" - στο ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων. Η Sun εκτιμά ότι η Τερέζα Μέι θα μπορέσει να εξασφαλίσει από τις Βρυξέλλες μια νέα συμφωνία για την έξοδο της Βρετανίας από το ευρωπαϊκό μπλοκ   εφόσον οι Remainers - "δεν εκτροχιάσουν εξ ολοκλήρου το Brexit την επόμενη εβδομάδα" .

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018