Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>To Brexit διώχνει το Χ-Trail από την Μεγάλη Βρετανία
To Brexit διώχνει το Χ-Trail από την Μεγάλη Βρετανία
05.02.2019 | 12:34

To Brexit διώχνει το Χ-Trail από την Μεγάλη Βρετανία

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Οι επιπτώσεις από την απόφαση της Nissan να μη προχωρήσει στην παραγωγή του μοντέλου X- Trail στο Σάντερλαντ συνεχίζουν για τρίτη μέρα να είναι πρωτοσέλιδο θέμα στις εφημερίδες.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία απέσυρε τα σχέδιά της για την κατασκευή του οχήματος στη μονάδα παραγωγής του Σάντερλαντ και αποφάσισε να πάει την παραγωγή του αποκλειστικά και μόνο στην Ιαπωνία.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτή τη φορά είναι ο υπουργός Επιχειρήσεων , Ενέργειας και Βιομηχανίας Γκρεκ Κλαρκ και η επιστολή που έστειλε στον πρώην πρόεδρο της εταιρείας το 2016 υποσχόμενος ότι οι εργασίες παραγωγής του νέου αυτοκινήτου δεν επρόκειτο να επηρεασθούν αρνητικά από το Brexit.

Την επιστολή αυτή , στην οποία ο Κλαρκ υποσχόταν να παράσχει στη Nissan κρατική βοήθεια πολλών εκατομμυρίων λιρών υπό την προϋπόθεση ότι θα παρήγαγε δύο καινούργια μοντέλα στο Σάντερλαντ , ο οικονομικός συντάκτης της εφημερίδας The Guardian την χαρακτηρίζει - "άκρως ενοχλητική".      

"Όχι μόνο ο υπουργός έκανε υποσχέσεις που δεν μπορούσε να εκπληρώσει", λέει ο συντάκτης του Guardian, αλλά "η Nissan είναι ελεύθερη να υποβάλει εκ νέου αίτηση για τα μετρητά και μπορεί να είναι σίγουρη ότι θα τα πάρει", προσθέτει. Η κυβέρνηση δεν θέλει να διακινδυνεύσει να υποστούν μεγάλη ζημιά οι αλυσίδες ανεφοδιασμού γύρω από το Σάντερλαντ, σημειώνει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph μετά την απόφαση της Nissan, o υπουργός Επιχειρήσεων , Ενέργειας και Βιομηχανίας Γκρεκ Κλαρκ είναι εκτεθειμένος και - "αγωνίζεται τώρα να διασώσει την υπόληψη του".  

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018