Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Βρετανία: Σχέδια για τη διάσωση της βασιλικής οικογένειας στην περίπτωση μη – συμφωνίας Brexit
Βρετανία: Σχέδια για τη διάσωση της βασιλικής οικογένειας στην περίπτωση μη – συμφωνίας Brexit
03.02.2019 | 10:40

Βρετανία: Σχέδια για τη διάσωση της βασιλικής οικογένειας στην περίπτωση μη – συμφωνίας Brexit

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Οι Sunday Times αφιερώνουν την πρώτη τους σελίδα στις προτάσεις για την απομάκρυνση από το Λονδίνο της βασίλισσας Ελισάβετ και του δούκα του Εδιμβούργου Φιλίππου και τη μεταφορά τους σε μια μυστική τοποθεσία στην περίπτωση ταραχών που προκληθούν από μια συμφωνία μη- Brexit.

Πηγή του υπουργικού συμβουλίου δήλωσε ότι τα σχέδια για τη διάσωση της βασιλικής οικογένειας  καταρτίστηκαν αρχικά κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου αλλά έχουν πλέον "αντικατασταθεί" από τη σημερινή, σε περίπτωση που υπάρχει κοινωνική αναταραχή εάν η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία. Κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με τη  Mail on Sunday , αναγνωρίζει ότι ένα τέτοιο σενάριο μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, αλλά η ίδια πηγή υπογραμμίζει ότι τα σχέδια έκτακτης ανάγκης πρέπει να προβλέπουν - "κάθε πιθανό ενδεχόμενο".O κορυφαίος των Brexiteers Τζέικομπ Ρις Μογκ στην ίδια εφημερίδα “χλευάζει” τα σχέδια διάσωσης της βασιλικής οικογένειας.

Ο κ. Ρις Μογκ θεωρεί ότι είναι – “έργο υπερβολικά ενθουσιωδών υπαλλήλων".Nissan : Ματαιώνει τα σχέδια για την παραγωγή του X-Trail στο Σάντερλαντ Εκτεταμένη είναι η κάλυψη στις εφημερίδες για το ενδεχόμενο η Nissan να ακυρώσει τα σχέδιά της για την παραγωγή του νέου μοντέλου X-Trail στο εργοστάσιο της στο Σάντερλαντ.

Η Newcastle Chronicle σημειώνει  ότι μια τέτοια κίνηση θα αποτελέσει – “σημαντικό πλήγμα” -  για την  οικονομία της περιοχής. Σύμφωνα με τη Sun on Sunday, οι επικεφαλής της Nissan συναντήθηκαν με τον υπουργό  Επιχειρήσεων, Ενέργειας και τη Βιομηχανίας, Γκρεγκ Κλαρκ, την περασμένη Παρασκευή, για να τον ενημερώσουν για την αναμενόμενη απόφαση. Πάντως οι εκπρόσωποι της εταιρείας έσπευσαν να τονίσουν ότι δεν κινδυνεύουν θέσεις εργασίας.  

Τέλος οι Financial Times επισημαίνουν ότι το Brexit έχει προκαλέσει αβεβαιότητα για το εργοστάσιο της Nissan στο Σάντερλαντ, αλλά η μείωση των πωλήσεων αυτοκινήτων ντίζελ σε όλη την Ευρώπη είναι - "ένας πιο σημαντικός παράγοντας" - για την απόφαση της εταιρείας να ακυρώσει την παραγωγή του μοντέλου X-Trail.

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018