Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Βρετανία: Προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από μια μη-συμφωνία Brexit
Βρετανία: Προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από μια μη-συμφωνία Brexit
02.02.2019 | 15:00

Βρετανία: Προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από μια μη-συμφωνία Brexit

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Μια μη-συμφωνία Brexit μπορεί να “γονατίσει” την κυβέρνηση, υπογραμμίζεται σε έκθεση της κυβέρνησης, τις λεπτομέρειες της οποίας γνωρίζουν οι Times.

Στην έκθεση -που ουσιαστικά είναι ένας οδηγός εργασίας για τους εργαζόμενους σε κέντρο κρίσης στο υπουργείο Μεταφορών– επισημαίνεται ότι το κέντρο δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει περισσότερες από δύο καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

“Στην περίπτωση που η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ γίνει χωρίς συμφωνία θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι θα προκύψουν προβλήματα που δεν έχουν πλήρως κατανοηθεί”, σημειώνεται στην έκθεση.

O Guardian γράφει ότι μια μη-συμφωνία Brexit μπορεί να έχει αποτέλεσμα τη δημιουργία μεγάλων αποθεμάτων σκουπιδιών, επειδή οι άδειες εξαγωγής εκατομμυρίων τόνων αποβλήτων θα καταστούν άκυρες εν μια νυκτί.

Επίσης, κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανησυχούν για το ενδεχόμενο οι κτηνοτρόφοι να μην έχουν τη δυνατότητα να εξάγουν βοδινό και αρνίσιο κρέας στην ευρωπαϊκή αγορά γεγονός που θα μπορούσε να δημιουργήσει υπερχείλιση των αποθεμάτων υγρής κοπριάς λόγω του ανεκμετάλλευτου ζωικού κεφαλαίου.    

“Όλα υπάρχει πιθανότητα να εξελιχθούν πολύ άσχημα πολύ γρήγορα”, ανέφερε στον Guardian εργαζόμενος στην υπηρεσία Περιβάλλοντος.

Σε περίπτωση μη συμφωνίας, οι Financial Times μας ενημερώνουν ότι οι Βρυξέλλες θα δώσουν στις σημαντικότερες αεροπορικές εταιρείες -συμπεριλαμβανομένων της British Airways και της IAG- μια περίοδο χάριτος επτά μηνών για να συνεχίσουν να πετούν εντός της ΕΕ.

Αυτό το επτάμηνο οι αερομεταφορείς θα πρέπει να αναμορφώσουν τη σύνθεση των μετόχων τους και μετά το πέρας της περιόδου χάριτος να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι κατά πλειοψηφία ελέγχονται από επενδυτές της ΕΕ.

Η Ryanair και η EasyJet ισχυρίζονται ότι έχουν σχέδια αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων, αλλά το σχετικό δημοσίευμα στους FT υποδηλώνει ότι η IAG -με την πιο περίπλοκη δομή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος- είναι απρόθυμη προς το παρόν να καθορίσει τη θέση της.

                  

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018