Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Βρετανία: Θα καθυστερήσει τελικά το Brexit;
Βρετανία: Θα καθυστερήσει τελικά το Brexit;
01.02.2019 | 09:48

Βρετανία: Θα καθυστερήσει τελικά το Brexit;

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Ο αριθμός των υπουργών της κυβέρνησης που πιστεύουν ότι η ημερομηνία του Brexit θα μπορούσε να καθυστερήσει αυξάνεται, σύμφωνα με τη Daily Telegraph.

H εφημερίδα μας ενημερώνει ότι εννέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου εκτιμούν τώρα ότι το άρθρο 50 - η διετής διαδικασία εγκατάλειψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης - θα πρέπει να επεκταθεί, παρά τη συνεχιζόμενη επιμονή της Τερέζα Μέι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα φύγει στις 29 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο υπουργός Εσωτερικών Σαζίντ Τζάβιντ έχει εκφράσει ανησυχίες παρεμφερείς με αυτές του υπουργού των Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ που χθες άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο καθυστέρησης του Brexit.

"Εάν καταλήγαμε να εγκρίνουμε μια συμφωνία λίγες ημέρες πριν από την 29η Μαρτίου, τότε θα πρέπει να χρειαστούμε κάποιο περισσότερο χρόνο για να περάσουμε την κρίσιμη νομοθεσία", είπε ο Χαντ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC.

"Αλλά εάν μπορούσαμε να σημειώσουμε πρόοδο νωρίτερα, τότε αυτό ενδεχομένως δεν θα ήταν απαραίτητο. Σε αυτό το στάδιο δεν ξέρουμε ακριβώς ποιο από αυτά τα σενάρια θα συμβεί", σημείωσε. 

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018