Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Βρετανία: "Η επανάσταση των Τόρις στο σύστημα υγείας"
Βρετανία: "Η επανάσταση των Τόρις στο σύστημα υγείας"
08.01.2019 | 09:39

Βρετανία: "Η επανάσταση των Τόρις στο σύστημα υγείας"

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Πολλά από τα πρωτοσέλιδα αναφέρονται στις αντιδράσεις για το δεκαετές πρόγραμμα που αφορά τον τομέα της υγείας στην Αγγλία. Εκφράζονται ανησυχίες για τη στελέχωση του NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας) και για το γεγονός ότι με βάση τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης οι ψηφιακές διαβουλεύσεις των ασθενών με τους θεράποντες γιατρούς μέσω Skype καθίστανται κανόνας.

Η Daily Mirror θεωρεί ότι το πρόγραμμα που το χαρακτηρίζει - "η επανάσταση των Τόρις στην υγεία" - είναι - "το λάθος φάρμακο". To σύστημα έχει ανάγκη από χιλιάδες γιατρούς και νοσοκόμες επισημαίνουν οι ειδικοί στα θέματα υγείας. Η αύξηση των διαβουλεύσεων ασθενών - γιατρών μέσω κινητών τηλεφώνων ή με τη βοήθεια του Skype δεν επιλύουν το πρόβλημα , υπογραμμίζει η Mirror.

"Το NHS σας χρειάζεται" βλέπουμε μια γιατρό να λέγει στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας i. Η σελίδα θυμίζει την αφίσα στρατολόγησης του 1914 με τη μορφή του λόρδου Κίτσενερ. Στην προκειμένη περίπτωση η εφημερίδα τονίζει την ανάγκη για τη "στρατολόγηση" νέων γιατρών και νοσοκόμων.  

"Εκατομμύρια ασθενείς θα βλέπουν τον γιατρό τους μέσω Skype", γράφουν οι Times. Σε άρθρο γνώμης ή ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι η προτεινόμενη αύξηση των κονδυλίων για την υγεία - "θα οδηγήσει το NHS μακριά από την έρημο όχι όμως σε τόπο όπου ρέει μέλι και γάλα". Η εφημερίδα προσθέτει ότι υπάρχουν λόγοι να πιστεύει κανείς ότι το σχέδιο της κυβέρνησης μπορεί να πετύχει εκεί όπου άλλες μεταρρυθμίσεις είχαν αποτύχει, αναρωτιέται όμως αν υπάρχουν τα στελέχη στο βρετανικό σύστημα υγείας που θα μπορέσουν - "να διαχειρισθούν σωστά το πρόγραμμα της κυβέρνησης".

Ανησυχίες εκφράζονται σε πολλές εφημερίδες σχετικά με τον αντίκτυπο που θα έχει ο περιορισμός των διαβουλεύσεων πρόσωπο με πρόσωπο των ασθενών με τους ιατρούς.

"Ο γιατρός θα σας δει από το Skype" είναι ο πηχυαίος τίτλος στην Daily Mail, καθώς αναφέρει ότι δεκάδες εκατομμύρια ραντεβού του NHS θα πραγματοποιούνται μέσω βίντεο και όχι πρόσωπο με πρόσωπο.

Στην Daily Express όμως , ο ιατρικός διοικητής του NHS της Αγγλίας , σερ Stephen Powis, επιμένει ότι η πρόταση για τα ψηφιακά ραντεβού είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και η εφαρμογή της θα σημαίνει - "ακόμα πιο εύκολη πρόσβαση στον τοπικό γιατρό".      

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018