Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Βρετανία : Αυξάνονται οι δαπάνες για το NHS
Βρετανία : Αυξάνονται οι δαπάνες για το NHS
07.01.2019 | 10:36

Βρετανία : Αυξάνονται οι δαπάνες για το NHS

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Οι προτάσεις για την αύξηση των δαπανών στο απώτερο μέλλον που θα αφορούν το βρετανικό σύστημα υγείας (NHS) δημοσιεύονται σήμερα και είναι ένα από τα βασικά στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων.

Όπως γράφει η Daily Telegraph το δεκαετές πρόγραμμα για την υγεία προβλέπει ότι κάθε παιδί που έχει προσβληθεί από καρκίνο θα έχει τη δυνατότητα να κάνει γενετικές εξετάσεις ώστε να του παρέχετε περισσότερο αποτελεσματική εξατομικευμένη θεραπεία.

Σύμφωνα με την Telegraph, η κυβέρνηση ελπίζει ότι η εφαρμογή των προτάσεών της για την υγεία θα έχουν ως αποτέλεσμα - "να σωθούν 500.000 ζωές" - ένας αριθμός που προβάλλεται και στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων Daily Express και Daily Mail.

Η νέα τεχνολογία βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδίου της κυβέρνησης για την υγειονομική περίθαλψη , γράφει η εφημερίδα i που σημειώνει ότι ακόμη και η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμοποιηθεί για να αποφευχθούν οι - "βασικές αιτίες θανάτων" -   τα επόμενα χρόνια.

Η Mail δημοσιεύει άρθρο του υπουργού των Οικονομικών στο οποίο ο Φίλιπ Χάμοντ επισημαίνει ότι το NHS πρέπει να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του στις προσφερόμενες υπηρεσίες και να αποφεύγει τις σπατάλες για να εξασφαλίσει τα επιπλέον μετρητά - μια χρηματοδότηση περίπου 20,5 δισεκατομμυρίων λιρών το χρόνο έως το 2023/24.

Ο Χάμοντ υπογραμμίζει ότι το κοινό - "απεχθάνεται τις σπατάλες" - στο NHS. Με τη νέα χρηματοδότηση αυξάνονται και οι ευθύνες, επισημαίνει ο υπουργός των Οικονομικών. Η ηγεσία του NHS θα πρέπει να συνεχίσει το έργο της αλλά και να επιδείξει υπευθυνότητα στην οικονομική διαχείριση, τονίζει ο Φίλιπ Χάμοντ.

Εν τω μεταξύ, οι Times ισχυρίζονται ότι έχουν δει μια ανάλυση που δείχνει ότι ακόμη και με τα επιπλέον χρήματα, το βρετανικό σύστημα υγείας - "έχει τρύπα ύψους £ 1 δισ." - για το επόμενο έτος.  

Σε άρθρο γνώμης η Daily Express θεωρεί ότι το NHS είχε μεγάλη ανάγκη της νέας χρηματοδότησης.

Αλλά σύμφωνα με τη Sun αν δεν γίνουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας τα επιπλέον εκατομμύρια είναι - "ένα τσιρότο στο τραύμα ενός ασθενούς που χρειάζεται χειρουργείο".

Με αυτή την εκτίμηση συμφωνεί και η Daily Telegraph . Στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα είναι της γνώμης ότι το 10ετές πρόγραμμα για την υγεία είναι - "μια ένεση τεράστιων χρηματικών ποσών που προέρχονται από τους φορολογούμενους για την ενίσχυση ενός συστήματος που δεν μεταρρυθμίζεται".  

Το κύριο άρθρο της Telegraph ισχυρίζεται ότι το NHS σε μερικά χρόνια - "θα ζητά περισσότερα χρήματα" - και εκτιμά ότι - "θα πρέπει να αρχίσει ένας έντιμος δημόσιος διάλογος για το πώς το Ηνωμένο Βασίλειο χρηματοδοτεί και οργανώνει το σύστημα υγείας και κοινωνικής πρόνοιας".          

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018