Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Η κρίσιμη ψηφοφορία για το Brexit
Η κρίσιμη ψηφοφορία για το Brexit
06.01.2019 | 19:00

Η κρίσιμη ψηφοφορία για το Brexit

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Πολλές από τις εφημερίδες επικεντρώνονται στους χειρισμούς στο Ουέστμινστερ , πριν από την προγραμματισμένη κοινοβουλευτική ψηφοφορία της επόμενης εβδομάδας για τη συμφωνία Brexit της Τερέζα Μέι.

Η Sunday Telegraph αναφέρει ότι η πρωθυπουργός - "θα επιδιώξει να κερδίσει χρόνο” - καθώς οι συνεργάτες της καταρτίζουν ένα σχέδιο για την έγκριση της συμφωνίας Brexit από την πλειοψηφία των βουλευτών με την υπόσχεση ότι η ΕΕ θα προχωρήσει σε περαιτέρω παραχωρήσεις.

Υποστηρικτές της εξόδου της χώρας από την ΕΕ εκφράζουν στη Sun on Sunday τους φόβους τους για το ενδεχόμενο η Τερέζα Μέι να αναβάλει για δεύτερη φορά την κρίσιμη ψηφοφορία.

Στη Sunday Express ο ένθερμος υποστηρικτής του Brexit, ο Τζέϊκομπ Ρις Μόγκ επισημαίνει ότι οι βουλευτές που αντιτίθενται στη συμφωνία της κ. Mέι - “δεν έχουν μαλακώσει τα Χριστούγεννα”. Ο Ρις Μογκ εκτιμά ότι περισσότεροι από 100 βουλευτές είναι έτοιμοι να ψηφίσουν κατά της συμφωνίας.

Οι Sunday Times μας ενημερώνουν ότι ορισμένοι βουλευτές σχεδιάζουν (shutdown) - “παράλυση της κρατικής μηχανής τύπου Ντόναλντ Τραμπ” - ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να μην είναι σε θέση να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

Βουλετές που είναι επικεφαλής επιτροπών του κοινοβουλίου έχουν καταθέσει τροπολογία στο νομοσχέδιο για τα οικονομικά, η οποία αν εγκριθεί αυτή την εβδομάδα τότε το υπουργείο των Οικονομικών δεν θα έχει τη δυνατότητα να δαπανήσει χρήματα για μια μη-συμφωνία Brexit.

Συνεργάτες της κ. Μέι σημειώνουν στους Sunday Times ότι το σχέδιο θα μπορούσε να παραλύσει την κυβέρνηση.

Ο Observer γράφει ότι ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο – “μιας μαζικής εξόδου από το κόμμα” – εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί στο Brexit. Xιλιάδες μέλη του κόμματος απαιτούν από τον κ. Κόρμπιν να αντιταχθεί στη συμφωνία Brexit της Τερέζα Μέι και να υποστηρίξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

 

Ο φόνος ενός οικογενειάρχη

Η φωτογραφία του Lee Pomeroy, του επιβάτη που δέχθηκε την επίθεση με μαχαίρι την περασμένη Πέμπτη μέσα σε τρένο της γραμμής Γκίλφορντ – Λονδίνο και έχασε τη ζωή του μπροστά στα μάτια του 14χρονου γιού του δημοσίευται σε πολλά πρωτοσέλιδα σήμερα.

“Αφοσιωμένος οικογενειάρχης” - ο τίτλος του αφιερώματος της Sunday Mirror για τον ατυχή 51χρονο.

Η Sun on Sunday μίλησε σε έναν από τους επιβάτες που προσπάθησε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον βαριά τραυματισμένο Pomeroy στην πλατφόρμα του σιδηροδρομικού σταθμού στο Horsley. Ο άνδρας αυτός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του περιγράφει στην εφημερίδα το σοκ του γιού του Pomeroy ο οποίος προσπαθούσε να καλέσει τις πρώτες βοήθειες.      

Γείτονες της οικογένειας εκφράζουν στην εφημερίδα Mail on Sunday τη βαθεία τους λύπη για – “το αναπάντεχο κακό που βρήκε τους Pomeroy”.      

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018