Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Ο χρόνος πιέζει για το Brexit
Ο χρόνος πιέζει για το Brexit
13.11.2018 | 09:13

Ο χρόνος πιέζει για το Brexit

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

"Brexit χωρίς συμφωνία είναι μια προτιμότερη λύση παρά να υποχωρήσουμε στις απαιτήσεις των Βρυξελλών", υποστηρίζει η Daily Telegraph. Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτή την άποψη έχουν ανώτατοι υπουργοί της κυβέρνησης και αυτό θα τονίσουν στη σημερινή σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως γράφει η Guardian αυτοί που διεξάγουν τις διαπραγματεύσεις από τη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να γεφυρώσουν τις διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών όσον αφορά το καθεστώς που θα ισχύσει στα ιρλανδικά σύνορα μετά το διαζύγιο του Ηνωμένου Βασιλείου με το ευρωπαϊκό μπλοκ. Ο συντάκτης του σχετικού άρθρου εκτιμά ότι αν δεν σημειωθεί σημαντική πρόοδος στη γεφύρωση των διαφορών πάνω σε αυτό το θέμα μέχρι αύριο Τετάρτη, τότε το χρονοδιάγραμμα για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ θα - "συμπιεστεί υπερβολικά".

Σύμφωνα με τους Times είναι πολύ πιθανό απόψε το βράδυ η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι να επικρίνει τις Βρυξέλλες επειδή επιδιώκουν την επίσπευση των διαπραγματεύσεων. Οι πρόσφατες δηλώσεις του βασικού διαπραγματευτή της ΕΕ, του Μισέλ Μπαρνιέ, έχουν εξοργίσει το Λονδίνο , σημειώνει η εφημερίδα. Ο κ. Μπαρνιέ είπε ότι το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου θα δείξει - "τις παραμέτρους πάνω στις οποίες θα βασισθεί μια συμφωνία Brexit".      

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018