Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>ΗΠΑ: Αρχίζουν τα δύσκολα για τον Τραμπ
ΗΠΑ: Αρχίζουν τα δύσκολα για τον Τραμπ
08.11.2018 | 09:56

ΗΠΑ: Αρχίζουν τα δύσκολα για τον Τραμπ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Τα αποτελέσματα των αμερικανικών ενδιάμεσων εκλογών είναι το κύριο θέμα σε πολλές εφημερίδες.

"Η μάχη κατά του Τραμπ αρχίζει", επισημαίνει η i που υπογραμμίζει ότι "τίθεται φραγμός" στα σχέδια του Αμερικανού προέδρου εφόσον η Βουλή των Αντιπροσώπων θα ελέγχεται τώρα από τους Δημοκρατικούς. "Η Αμερική αλλάζει πρόσωπο" , τονίζει η εφημερίδα. "Αριθμός ρεκόρ γυναικών εξελέγη στο Κογκρέσο, ανάμεσα τους και μια μουσουλμάνα", σημειώνει η i.      

Για τον Guardian, το εκλογικό αποτέλεσμα ικανοποίησε εν μέρει τις προσδοκίες εκατομμυρίων Αμερικανών αλλά και πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που ήλπιζαν σε μια συντριπτική ήττα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος μετά από δύο χρόνια ανατροπής και θρυμματισμού των δημοκρατικών αξιών και κανόνων από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Οι Δημοκρατικοί ανέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι κατάφεραν να διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας. Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι εξέλεξαν ένα διαιρεμένο Κογκρέσο, που υπόσχεται μία ταραχώδη δεύτερη διετία της προεδρικής θητείας του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς οι Δημοκρατικοί έχουν πλέον την δυνατότητα να θέσουν εμπόδια σε μεγάλο μέρος του προγράμματός του στη Βουλή, γράφει ο Guardian.

Σύμφωνα με τους Times οι ΗΠΑ είναι "εξαντλημένες και διχασμένες" από μια προεκλογική εκστρατεία που αμαυρώθηκε από βομβιστικές επιθέσεις, την πολύνεκρη επίθεση εναντίον της εβραϊκής κοινότητας στο Πίτσμπουργκ και τη "μεροληπτική επιθετικότητα" του προέδρου Τραμπ.  

Αλλά οι Financial Times λένε ότι παρά την επίπονη προεκλογική καμπάνια, όλοι οι Αμερικανοί θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι από ένα αποτέλεσμα που δείχνει ότι το "σύστημα ελέγχου και ισορροπίας" στις ΗΠΑ λειτουργεί.

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018