Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Βρετανία : Αυξάνεται επικίνδυνα η εγκληματικότητα μεταξύ των νέων
Βρετανία : Αυξάνεται επικίνδυνα η εγκληματικότητα μεταξύ των νέων
07.11.2018 | 08:43

Βρετανία : Αυξάνεται επικίνδυνα η εγκληματικότητα μεταξύ των νέων

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Τα άγρια φονικά με μαχαίρια μεταξύ των νέων απασχολούν σήμερα μεγάλη μερίδα του τύπου.

Τα παιδιά κινδυνεύουν περισσότερο να δεχθούν επίθεση με μαχαίρι όταν επιστρέφουν από το σχολείο, γράφει η Metro που επικεντρώνει την προσοχή της στα αποτελέσματα σχετικής έρευνας που δημοσιεύονται στο περιοδικό της Βρετανικής Ιατρικής Εταιρείας (BMJ).  

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και ο Guardian που υπογραμμίζει ότι ο ιατρικός σύλλογος συνιστά στην κυβέρνηση να αποφασίσει τα σχολεία να ολοκληρώνουν τα καθημερινά μαθήματα και να κλείνουν νωρίτερα για την καλύτερη προστασία των μαθητών και μαθητριών.  

"Βρισκόμαστε στην κόψη του μαχαιριού", ο πρωτοσέλιδος πηχυαίος τίτλος στη Sun που μας πληροφορεί ότι ένας μαθητής ηλικίας 16 ετών είναι το τελευταίο θύμα επίθεσης με μαχαίρι χθες στο Λονδίνο. Ο θάνατος του είναι ο 250 ος φόνος με μαχαίρι στο Ηνωμένο Βασίλειο φέτος , σημειώνει η Sun.

O αριθμός των ανθρωποκτονιών που διαπράχθηκαν στο Λονδίνο ξεπέρασε για πρώτη φορά αυτόν της Νέας Υόρκης τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο κυρίως εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των επιθέσεων με μαχαίρια.

Το 2017 δολοφονήθηκαν 134 άνθρωποι στο Λονδίνο, από τους οποίους οι 80 υπέκυψαν στα τραύματα που υπέστησαν κατά τη διάρκεια επιθέσεων με μαχαίρια.

Το φαινόμενο των επιθέσεων με μαχαίρια είναι διαδεδομένο ιδίως μεταξύ των ανηλίκων. Όλο και περισσότεροι έφηβοι πλέον έχουν πάνω τους μαχαίρι.

Η μητροπολιτική αστυνομία εκτιμά ότι οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης συμβάλλουν σημαντικά στο ότι έχει μετατραπεί σε κοινοτυπία η χρήση βίας στις τάξεις των νέων.          

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018