Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Αναμένεται πρόοδος στις συνομιλίες για το Brexit
Αναμένεται πρόοδος στις συνομιλίες για το Brexit
05.11.2018 | 09:45

Αναμένεται πρόοδος στις συνομιλίες για το Brexit

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Πολλές εφημερίδες εκτιμούν σήμερα ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα μπορούσε να σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για το Brexit.

Η πρόοδος των διαπραγματεύσεων θα επιτρέψει στους ηγέτες της ΕΕ να αναζωπυρώσουν τα σχέδια για μια ειδική σύνοδο κορυφής αργότερα αυτό το μήνα με στόχο να εγκρίνουν μια συμφωνία, διαβάζουμε στα πρωτοσέλιδα.

Ο Guardian επικαλείται κυβερνητική πηγή σύμφωνα με την οποία αν επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις και προετοιμασθεί καλά το έδαφος τότε είναι πολύ πιθανό η έκτακτη σύνοδος κορυφής να πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου.

Αξιωματούχοι των Βρυξελλών ανέφεραν στην εφημερίδα ότι υπάρχει πιθανότητα 50% να επιλυθεί το ακανθώδες πρόβλημα των ιρλανδικών συνόρων ενώ παράλληλα σημείωναν ότι οι "κόκκινες γραμμές" των δύο πλευρών σε ορισμένους βασικούς τομείς διίστανται και   παραμένουν "ασυμβίβαστες".

Σύμφωνα με τους Financial Times, υπουργοί της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είναι αποφασισμένη να υπογράψει μια συμφωνία με τις Βρυξέλλες σε μια συνάντηση κορυφής τον Νοέμβριο, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να κερδίσει τη στήριξη του υπουργικού συμβουλίου της για μια "πρόταση περίγραμμα" μέσα σε λίγες μέρες.

Η Telegraph μας πληροφορεί ότι ο κορυφαίος σύμβουλος της πρωθυπουργού για το Brexit, Όλι Ρόμπινς (Olly Robbins), προετοιμάζεται να πάει στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα για να επιτύχει μια "κατ΄αρχήν συμφωνία".

Πηγή του υπουργικού συμβουλίου υπογράμμισε στην Daily Mail ότι η Τερέζα Μέι "καίγεται" να υπάρξει συμφωνία αυτό το μήνα ώστε να έχει τον απαιτούμενο χρόνο για να τη φέρει προς ψήφιση στο κοινοβούλιο και να αποφύγει να εφαρμόσει δαπανηρά σχέδια έκτακτης ανάγκης για ένα σενάριο χωρίς συμφωνία.

 

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018