Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Ανάσα ανακούφισης για τα δίδακτρα στα βρετανικά πανεπιστήμια
Ανάσα ανακούφισης για τα δίδακτρα στα βρετανικά πανεπιστήμια
03.11.2018 | 12:28

Ανάσα ανακούφισης για τα δίδακτρα στα βρετανικά πανεπιστήμια

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Τα πανεπιστημιακά δίδακτρά μπορεί να μειωθούν στις £ 6.500 σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης γράφουν οι Times.

Tο ύψος των διδάκτρων σήμερα για τις πτυχιακές σπουδές στην Αγγλία είναι £9.250 λίρες και το φοιτητικό δάνειο που δικαιούνται οι φοιτητές καλύπτει όλο το ποσό των διδάκτρων. H Σκωτία έχει ήδη ανακοινώσει ότι οι προπτυχιακοί φοιτητές που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πληρώνουν δίδακτρα. Παράλληλα, το φοιτητικό δάνειο παρέχεται και στους μεταπτυχιακούς φοιτητές στα πανεπιστήμια της Αγγλίας. Και στις δύο περιπτώσεις, η αποπληρωμή του δανείου ξεκινά όταν ο απόφοιτος πλέον έχει προσωπικό εισόδημα άνω των £25.000 λιρών.

Η αναθεώρηση που προτείνεται από την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι θα μπορούσε να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με £ 3 δισεκ. το χρόνο , επισημαίνουν οι Times. "Η Μέι προσπαθεί να προσελκύσει τη νεολαία", σημειώνει η εφημερίδα .

Σήμερα, περισσότεροι από 11.000 φοιτητές από την Ελλάδα επιλέγουν τα βρετανικά πανεπιστήμια για τις πανεπιστημιακές σπουδές τους. Μάλιστα, όπως δείχνουν τα στοιχεία του αρμόδιου βρετανικού οργανισμού, παρά την οικονομική κρίση, ο αριθμός των Ελλήνων φοιτητών στη Βρετανία παραμένει σταθερός τα τελευταία χρόνια, με την πλειονότητα να επιλέγει μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών ή να κάνει διδακτορικό.

Οι πιο δημοφιλείς επιστήμες για τους φοιτητές από την Ελλάδα παραμένουν η Διοίκηση Επιχειρήσεων, η Μηχανολογία και η Τεχνολογία, οι Βιολογικές Επιστήμες και η Νομική.

 

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018