Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Κλικ στον βρετανικό Τύπο>>Βρετανία: Έκκληση για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας κάνει ανώτατη αξιωματικός της αστυνομίας
Βρετανία: Έκκληση για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας κάνει ανώτατη αξιωματικός της αστυνομίας
01.11.2018 | 08:27

Βρετανία: Έκκληση για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας κάνει ανώτατη αξιωματικός της αστυνομίας

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

"Πρέπει να επιστρέψουμε στα βασικά μας καθήκοντα και να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στην αντιμετώπιση της βίας και στον περιορισμό των διαρρήξεων αντί να καταγράφουμε περιστατικά λεκτικών επιθέσεων κατά γυναικών", υπογράμμισε χθες η Σάρα Θόρτον, ανώτατη αξιωματικός της αστυνομίας.

Οι δηλώσεις της Θόρτον για την πάταξη της εγκληματικότητας στη Βρετανία σε μια περίοδο περικοπών για τις αστυνομικές δυνάμεις - είναι πρωτοσέλιδο θέμα σε τρεις εφημερίδες σήμερα.

Η Daily Mail , η Metro και οι Times προβάλλουν τις δηλώσεις Θόρτον.

"Επιτέλους μια ανώτατη αστυνομικός που θέλει να συλλάβει εγκληματίες" - ο πηχυαίος τίτλος στη Mail. "Ας επανέλθει η αστυνομία στις βασικές της υποχρεώσεις", ο πρωτοσέλιδος τίτλος στη Metro. "Πρέπει να επικεντρωθούμε στην ανάγκη αντιμετώπισης των βίαιων εγκλημάτων και όχι των σεξιστικών χλευασμών", ο υπότιτλος στην ίδια εφημερίδα. "Η αστυνομία οφείλει να στρέψει την προσοχή της στις διαρρήξεις και όχι στο μίσος κατά των γυναικών", γράφουν οι Times .         

Η Σάρα Θόρτον, πρώην επικεφαλής της αστυνομίας στην περιφέρεια Thames Valley και τώρα πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Αστυνομικών Διευθυντών στην ομιλία της αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα των ερευνών που δημοσιοποίησε την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο των Εσωτερικών και οι οποίες δείχνουν ότι οι συλλήψεις για εγκληματικές πράξεις στην Αγγλία και την Ουαλία έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ την τελευταία δεκαετία.

Η Θόρτον εξάλλου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην επανεξέταση από τη Νομική Επιτροπή της πρότασης για το κατά πόσον οι νόμοι για πράξεις βίας πρέπει να επεκταθούν ώστε να καλύπτουν αδικήματα που προκαλούνται από το μίσος και την επιθετικότητα έναντι του φύλου ή της ηλικίας του θύματος.

"Θέλω να συλλαμβάνουμε περισσότερους διαρρήκτες και να συμπιέσουμε προς τα κάτω τις πράξεις βίας πριν από την καταγραφή περιστατικών που δεν μπορεί να θεωρηθούν εγκληματικές ενέργειες", είπε η Θόρτον στο συνέδριο των αστυνομικών διευθυντών.  

"Η αντιμετώπιση του μίσους κατά των γυναικών προβληματίζει ορισμένες καλά οργανωμένες οργανώσεις - εκστρατείας για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών, οι αστυνομικές μας όμως δυνάμεις δεν διαθέτουν τα μέσα για να κάνουν τα πάντα", σημείωσε η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Αστυνομικών.    

radio banner small

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018