Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Πάνω από 30 πετρελαϊκές εταιρείες ενδιαφέρονται για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες
ikteo limnou
Πάνω από 30 πετρελαϊκές εταιρείες ενδιαφέρονται για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες
26.06.2014 | 19:23

Πάνω από 30 πετρελαϊκές εταιρείες ενδιαφέρονται για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες

Συντάκτης/Συντάκτρια: 
Κατηγορία: Καλά Νέα

 

Κάθε προσδοκία φαίνεται πως έχει ξεπεράσει το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες, αφού πάνω από 30 πετρελαϊκές αποστολές έχουν δηλώσει συμμετοχή στο κλειστό συνέδριο που πραγματοποιείται στο Λονδίνο για τα ελληνικά θαλάσσια οικόπεδα. Μάλιστα ανάμεσα τους βρίσκονται και ορισμένες από τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες όπως η βρετανική BP, η αγγλοολλανδική Shell, οι αμερικανικές Exxonmobil και Chevron και η ιταλική Eni.

Οπως γράφει το capital.gr στο συνέδριο αυτό θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά τα οικόπεδα που θα δημοπρατηθούν στο γύρο παραχωρήσεων που θα ξεκινήσει σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο καλοκαίρι, τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο και επιπλέον θα δοθούν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για τις έρευνες που έγιναν σε Ιόνιο αλλά και στην Κρήτη από την PGS.

Δυνατή εκπροσώπηση υπάρχει και από μεσαίου μεγέθους εταιρείες, κυρίως βρετανικές και καναδικές, ενώ υπάρχουν και ενδιαφέροντα joint ventures όπως αυτό της βρετανικής Nexen στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας έχει μπει η κρατική εταιρεία πετρελαίων της Κίνας CNOOC. Από την Ασία το παρόν δίνει επίσης και η γιαπωνέζικη Nippon, ενώ από μεσογειακές εταιρείες θα συμμετάσχουν εκτός της Eni, οι Edison, Enel από Ιταλία, η Repsol από την Ισπανία, η Ratio Oil από το Ισραήλ. Φυσικά το παρών θα δώσουν και οι δύο παίκτες της εγχώριας αγοράς η Energean Oil & Gas και τα Ελληνικά Πετρέλαια, με τους συνεταίρους τους.

Ισχυρή εκπροσώπηση θα υπάρχει και σε επίπεδο πρεσβειών από τουλάχιστον 5 πρεσβείες που θα παραστούν σε επίπεδο πρέσβη ή οικονομικού ακολούθου.

ΥΠΕΚΑ: Τα οικόπεδα που θα παραχωρηθούν θα είναι περισσότερα από 10-12

Το ενδιαφέρον είναι ότι στο πλαίσιο του συνεδρίου, όπως ανακοινώθηκε και επισήμως από το ΥΠΕΚΑ θα παρουσιαστούν τα πετρελαϊκά οικόπεδα που θα παραχωρηθούν και τα οποία θα είναι περισσότερα από 10-12 που είχε αρχικά σχεδιαστεί, καθώς έχουν εντοπιστεί πολύ ενδιαφέροντα και ενθαρρυντικά στοιχεία.

Συναντήσεις με περισσότερα από 150 στελέχη της διεθνούς αγοράς πετρελαίου

Περισσότερα από 150 στελέχη της διεθνούς αγοράς πετρελαίου θα έχει συναντήσεις με τις ομάδες που έχουν οργανωθεί από το ΥΠΕΚΑ, την PGS και το γαλλικό ινστιτούτο BEICIP που είναι σύμβουλοι της κυβέρνησης για τη διοργάνωση του γύρου παραχωρήσεων.

Οι εταιρείες που θα δώσουν το παρών θα έχουν εκπροσώπους που εξειδικεύονται ακριβώς στον εντοπισμό πιθανών ευκαιριών για τις εταιρείες τους (new business development managers) καθώς επίσης και ειδικούς γεωλόγους, οι οποίοι θα αξιολογήσουν τα στοιχεία από τις έρευνες της PGS και θα κάνουν τις εισηγήσεις τους προς τις εταιρείες τους.

Επίσης στο συνέδριο θα παραστούν εκπρόσωποι από το χώρο των υπηρεσιών που σχετίζονται γύρω από την αγορά πετρελαίου, εταιρείες συμβούλων, δικηγορικά γραφεία καθώς επίσης και αναλυτές της αγοράς πετρελαίου.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018