Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>«Οπλίτης»: Το ελληνικό στρατιωτικό όχημα στο πεδίο της μάχης

banner roots

«Οπλίτης»: Το ελληνικό στρατιωτικό όχημα στο πεδίο της μάχης
08.09.2021 | 18:37

«Οπλίτης»: Το ελληνικό στρατιωτικό όχημα στο πεδίο της μάχης

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Καλά Νέα

Το συγκεκριμένο όχημα κατασκευάζεται από την ελληνική εταιρεία EODH SA, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, και αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Η πρώτη εμφάνιση του οχήματος έγινε πριν μερικές εβδομάδες στο πλαίσιο της Διενθούς Έκθεσης αμυντικών συστημάτων DEFEA 2021. Είναι ελληνικής σχεδίασης και η πλατφόρμα στην οποία βασίζεται επιτρέπει την πλήρη διαμόρφωσή του ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες που πρέπει να εξυπηρετήσει.

Τις προηγούμενες μέρες, ο Οπλίτης, όπως είναι η ονομασία του, πραγματοποίησε την πρώτη του επίδειξη στο στρατόπεδο τεθωρακισμένων του Αυλώνα, με παρόντες εκπροσώπους από όλα τα Σώματα Ασφαλείας της χώρας. Όπως θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και στο παρακάτω βίντεο, το όχημα κατάφερε να περάσει μια σειρά από εμπόδια αποδεικνύοντας έτσι στο τερέν της μάχης τις ικανότητές του.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος, ο κινητήρας που εφοδιάζει τον Οπλίτη είναι τουρμποντίζελ 5.7 λτ. με απόδοση 300 ίππων και 1.100 Nm, και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων. Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 120 km/h και η μέγιστη αυτονομία με πλήρες φορτίο ξεπερνά τα 700 χλμ. Ακόμα, διαθέτει κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων και διαφορικά με δυνατότητα κλειδώματος.

Τέλος, να σημειώσουμε πως η EODH SA, με αφορμή τις πυρκαγιές του Αυγούστου, παρουσίασε ένα πρωτότυπο όχημα με βάση τον Οπλίτη, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει το πρώτο «Made in Greece» πυροσβεστικό τροχοφόρο μέσο (δείτε εδώ όλα τα στοιχεία).

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel