Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>«Οι θεοί είχαν δίκιο για τη Νάξο» - Η αυστριακή Kronen Zeitung εκθειάζει το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

banner roots

«Οι θεοί είχαν δίκιο για τη Νάξο» - Η αυστριακή Kronen Zeitung εκθειάζει το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων
02.07.2013 | 14:10

«Οι θεοί είχαν δίκιο για τη Νάξο» - Η αυστριακή Kronen Zeitung εκθειάζει το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Καλά Νέα

Ο Δίας, ο Διόνυσος, η παλιά Ελλάδα, η Νάξος. Τρεις σελίδες αφιερώνει στη Νάξο η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung, ως συνέχεια του ...παραληρήματος των Αυστριακών για τις Κυκλάδες.

Στο αφιέρωμα επισημαίνεται, πως στη Νάξο έχει διατηρηθεί η «παλιά Ελλάδα» με όλα τα καλά της από τα γραφικά στενά και τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο Κάστρο, τα μεσαιωνικά σπίτια, μέχρι τα δεκάδες μαγαζιά και μαγαζάκια, αλλά και τις ταβέρνες και τα εστιατόρια.

Φυσικά, γίνεται αναφορά στις αμμώδεις παραλίες των πολλών χιλιομέτρων, στον Αγιο Προκόπιο και την Αγία Αννα, αλλά και στην τυπική μεσογειακή κουζίνα που τίποτε δεν έχει χάσει από τα καλά της, όπως επίσης και την έντονη νυχτερινή ζωή, με τον συντάκτη του αφιερώματος να συμπεραίνει πως οι θεοί είχαν δίκιο. «Στη Νάξο υπάρχουν όλα όσα συνιστούν ένα ελληνικό νησί».

Το αφιέρωμα στην Kronen Zeitung όπως και αντίστοιχο που δημοσιεύτηκε στο κυριακάτικο φύλλο της μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακής εφημερίδας Kourir με τίτλο «Τέσσερα ελληνικά νησιά σε τεστ», αποτυπώνει εντυπώσεις από το ταξίδι που πραγματοποίησαν πρόσφατα στις Κυκλάδες, Αυστριακοί δημοσιογράφοι εκπρόσωποι των σημαντικότερων αυστριακών ημερήσιων εφημερίδων, ειδικών εντύπων και της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης, στο πλαίσιο αποστολής που διοργάνωσε το Γραφείο Αυστρίας του ΕΟΤ σε συνεργασία με το δήμο Νάξου και δύο ταξιδιωτικούς οργανισμούς


Πηγή: iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel