Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Η πιο σύγχρονη μονάδα ανακύκλωσης συσσωρευτών μολύβδου της Ευρώπης στην Κομοτηνή

banner roots

Η πιο σύγχρονη μονάδα ανακύκλωσης συσσωρευτών μολύβδου της Ευρώπης στην Κομοτηνή
10.02.2013 | 14:22

Η πιο σύγχρονη μονάδα ανακύκλωσης συσσωρευτών μολύβδου της Ευρώπης στην Κομοτηνή

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Καλά Νέα

 Μια νέα μεγάλη επένδυση ύψους άνω των €20 εκατ., με τη δημιουργία της πιο σύγχρονης μονάδας ανακύκλωσης Συσσωρευτών Μολύβδου της Ευρώπης, στην Ελλάδα ανακοίνωσε η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ΑΒΕΕ.

Η νέα εργοστασιακή μονάδα υλοποιείται, σε συνολική έκταση 42 στρεμμάτων, στην περιοχή της Κομοτηνής (ΒΙΠΕ Κομοτηνής, Νομός Ροδόπης) και αναμένεται να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη τόσο τοπικά, όσο και σε εθνικό επίπεδο. Η επιλογή της Κομοτηνής επικυρώνει την απόφαση της SUNLIGHT, η οποία διατηρεί τη βάση παραγωγής της στην Ξάνθη, να συνεχίσει να στηρίζει την επιχειρηματική ζωή της Β. Ελλάδας, όπως ήδη κάνει τα τελευταία 22 χρόνια.

Η μονάδα, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί στο 2ο εξάμηνο του 2013, θα λειτουργεί με βάση την πιο σύγχρονη τεχνολογία στην Ευρώπη.

Η νέα επένδυση θα ενισχύσει την ακριτική περιοχή της Κομοτηνής με τη δημιουργία 50 νέων άμεσων θέσεων εργασίας, ενώ έμμεσες θέσεις εργασίας έχουν ήδη δημιουργηθεί με την υλοποίηση του έργου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SUNLIGHT κ. Κωνσταντίνος Λαύκας σημείωσε σχετικά «H νέα μονάδα ανακύκλωσης στην Κομοτηνή, η πιο σύγχρονη από τις 37 που λειτουργούν στην Ευρώπη, προβλέπει πολλαπλά επιχειρηματικά πλεονεκτήματα. Στην πρώτη φάση λειτουργίας της η ετήσια παραγωγική δυναμικότητα θα ξεπεράσει τους 15.000 τόνους κραμάτων μολύβδου, καλύπτοντας το 80% των αναγκών μας σε πρώτη ύλη και συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση της κερδοφορίας μας. Παράλληλα θα αποτρέψει εκροή συναλλάγματος για τη χώρα ύψους 40 εκατ., που πλέον θα παραμείνει στην Ελλάδα».

Ταυτόχρονα, η νέα επένδυση θα στηρίξει την ελληνική αγορά και οικονομία, ενισχύοντας την ελληνική βιομηχανοποίηση, ενδυναμώνοντας την ελληνική οικονομία μέσω αύξησης των φορολογικών εισφορών κι αυξάνοντας την εγχώρια προστιθέμενη αξία.

Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι και η συμβολή της νέας βιομηχανικής μονάδας ανακύκλωσης στην επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων της Ε.Ε, που προβλέπει ότι η χώρα μας πρέπει να ανακυκλώνει το 100% των χρησιμοποιημένων μπαταριών μολύβδου. Σήμερα στην Ελλάδα, παρά τη σχετική νομοθεσία, ανακυκλώνεται με νόμιμες διαδικασίες μόνο το 20% των χρησιμοποιημένων μπαταριών, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη ξεπερνά το 95%. Αυτή η επένδυση, θα συμβάλλει τα μέγιστα στην επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων της χώρας.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Χρήστος Καρτάλης σημείωσε σχετικά: «Η νέα αυτή επένδυση, έρχεται να ενδυναμώσει το ελληνικό επιχειρείν εν μέσω κρίσης, αλλά και να αποδείξει ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν τα εχέγγυα όχι μόνο να προοδεύσουν, αλλά να διεκδικήσουν και πρωτιές στον παγκόσμιο χάρτη».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel