Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Αθήνα: Αυτό το βιβλιοπωλείο είναι ανάμεσα στα 49 ωραιότερα του κόσμου

banner roots

Αθήνα: Αυτό το βιβλιοπωλείο είναι ανάμεσα στα 49 ωραιότερα του κόσμου
01.02.2013 | 19:17

Αθήνα: Αυτό το βιβλιοπωλείο είναι ανάμεσα στα 49 ωραιότερα του κόσμου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Καλά Νέα

 Σύμφωνα με την Καθημερινή στα 49 ωραιότερα βιβλιοπωλεία του κόσμου βρίσκεται ο το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου. Η λίστα βρίσκεται στο λεύκωμα με τίτλο «Bookshops: Long established and the most fashionable ones», που κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο, ο διακεκριμένος εκδοτικός οίκος Μπράουν, γνωστός για τα βιβλία αρχιτεκτονικής και διακόσμησης που εκδίδει.

Βρίσκεται στην λίστα με το γοτθικό ναό που έχει μετατραπεί σε βιβλιοπωλείο στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας και το υπερμοντέρνο Libraire La Fontaine στη Λωζάννη. Το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου άνοιξε το 2005, αναπτύσσεται σε 869 τ.μ. και έχει την υπογραφή του αρχιτέκτονα Μανώλη Κολοκυθά.

Ο επιμελητής του τόμου Μάρκους Μπράουν αναφέρει ότι ωθήθηκε να παρουσιάσει όλα αυτά τα βιβλιοπωλεία για να αποδείξει - όπως έλεγαν και οι παλαιότεροι - ότι αυτοί οι χώροι πωλούν βεβαίως βιβλία και με αυτόν τον τρόπο γίνονται χρήσιμοι στην κοινότητα, αλλά παράλληλα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της λογοτεχνίας και στη διαμόρφωση της κουλτούρας μιας χώρας. Κάθε βιβλιοπωλείο σε αυτή τη συλλογή τιμά με την αισθητική του μια πόλη. Η συμμετοχή του βιβλιοπωλείου Παπασωτηρίου περιποιεί τιμή στην Αθήνα και στον κόσμο της που αγαπά το βιβλίο.

 

                            0000001

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το