Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Καλά Νέα>>Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας τιμά τον Αριστοτέλη

banner roots

Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας τιμά τον Αριστοτέλη
08.11.2012 | 12:46

Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας τιμά τον Αριστοτέλη

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Καλά Νέα

Η προτομή του Αριστοτέλη, του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου, θα κοσμεί από τις 11 Νοεμβρίου την κεντρική πλατεία του Πανεπιστημίου Φλίντερς της Αδελαΐδας.

Η πράξη αυτή δεν είναι μικρής σημασίας καθώς προβάλλει τη διάρκεια του ελληνικού πνεύματος σε μια χώρα τόσο σημαντική για τον Ελληνισμό, όπως η Αυστραλία και σε μια εποχή που υπερτονίζονται οι ασιατικές γλώσσες και σχεδόν υποβαθμίζονται οι ευρωπαϊκές.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση της Νοτίου Αυστραλίας συμφώνησε με το πανεπιστήμιο Φλίντερς και την κυβέρνηση της Ελλάδας να επενδύσει 600.000 δολάρια, για 4 χρόνια, στο Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Φλίντερς για να στηθεί το κέντρο ΛΟΓΟΣ. Η πράξη αυτή, μοναδική στα χρονικά της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης εκτός Ελλάδος, είχε διπλό στόχο: πρώτον να δοθούν υποτροφίες σε φοιτητές με σκοπό να γίνουν εκπαιδευτικοί της Ελληνικής γλώσσας στη Νότια Αυστραλία και δεύτερο να αναπτυχθεί πρόγραμμα διδασκαλίας on line σε πανεπιστημαϊκό επίπεδο. Οι πρώτοι φοιτητές ήδη ολοκλήρωσαν το πρώτο έτος σπουδών τους.

Επιστέγασμα της προσπάθειας αποτελούν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αριστοτέλη στις 11 Νοεμβρίου, έργο που στοίχισε 20.000 δολάρια. Το κόστος ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο σύλλογος Χαλκιδικαίων Νοτίου Αυστραλίας.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το