Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Ισκαντάρ-Μαλαισία: Η «πόλη του μέλλοντος»

the roots web banners 06

Ισκαντάρ-Μαλαισία: Η «πόλη του μέλλοντος»
06.11.2012 | 03:29

Ισκαντάρ-Μαλαισία: Η «πόλη του μέλλοντος»

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Επιλεγμένα

 Η «πόλη του μέλλοντος» δημιουργείται στη νοτιοανατολική Ασία, η οποία θα είναι μια φιλική προς το περιβάλλον και βιώσιμη μεγαλούπολη.

Απέναντι από τη Σιγκαπούρη και με τη φιλοδοξία να την ξεπεράσει οι δημιουργοί της Ισκαντάρ-Μαλαισία θα δημιουργήσουν μια αστική πόλη, βασισμένη στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας αλλά και στην «έξυπνη» διαβίωση.

Σε μια έκταση όσο και το Λουξεμβούργο η πόλη θα είναι έτοιμη μέχρι το 2025 και θα φιλοξενεί 3 εκατομμύρια κατοίκους.

Οι ανάγκες της θα καλύπτονται από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θα υπάρχει ευρύ δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς, ενώ τα απόβλητα θα επαναχρησιμοποιούνται.

Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης πράσινους χώρους και πάρκα τα οποία θα βρίσκονται σε αρμονία με τους ουρανοξύστες και το αστικό περιβάλλον.

Η πόλη θα χρησιμοποιηθεί ως «πρωτότυπο» για την κατασκευή κι άλλων πόλεων σε όλη την περιοχή της Μαλαισίας.

«Η Ισκαντάρ-Μαλαισία θα είναι το πρότυπο της έξυπνης πόλης. Θα προστατεύει το περιβάλλον, θα προσφέρει ίση ανάπτυξη στους κατοίκους της και θα αντιμετωπίζει τα αστικά προβλήματα με τη δημιουργία μικρών έξυπνων και βιώσιμων κοινοτήτων που θα παρέχουν στους κατοίκους ένα καλό επίπεδο ζωής με ασφαλείς, υγιείς και καθαρές γειτονιές», είπε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ.

Μέχρι στιγμής η κύβέρνηση της Μαλαισίας έχει δεχτεί μεγάλη βοήθεια από ξένους επενδυτές όπως η Pinewood Studios η οποία δέχτηκε να κατασκευάσει ορισμένες εγκαταστάσεις αλλά και η Legoland η οποία θα δημιουργήσει το πρώτο Ασιατικό θεματικό πάρκο στην πόλη της Ισκαντάρ.

Για την κατασκευή της θα χρειαστούν πάνω από 30 δις δολάρια, από τα οποία το 1/3 θα προέλθει από ξένους επενδυτές.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το