Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Το site για το «οικονομικό φοιτητικό σπίτι»!
Το site για το «οικονομικό φοιτητικό σπίτι»!
05.11.2012 | 20:16

Το site για το «οικονομικό φοιτητικό σπίτι»!

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Επιλεγμένα

 

Το pareparepare.gr είναι η μοναδική σελίδα στην Ελλάδα, μέσω της οποίας ο κάθε φοιτητής μπορεί να πουλήσει το νοικοκυριό του, αλλά και να αγοράσει νέο με πολύ χαμηλές τιμές. Πάνω από 3 χρόνια λειτουργίας, 94.000 επισκέψεις και 2.500 φίλοι στο facebook, ή αλλιώς περίπου 700 αγοραπωλησίες (400 ηλεκτρικές συσκευές και 300 έπιπλα) είναι ο μέχρι σήμερα- εντυπωσιακός- απολογισμός.

Όλα ξεκίνησαν από την ιδέα που είχε ο τότε 26χρονος Χρήστος Μπόχτσος από την Καβάλα, ο οποίος, κατά τα φοιτητικά του χρόνια, αναζητούσε οικονομικές λύσεις προκειμένου να εξοπλίσει το νέο του σπίτι με το απαραίτητο νοικοκυριό. «Διαβάζοντας αγγελίες για μεταχειρισμένα έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές σε τοπικές εφημερίδες, καθώς και σε στάσεις λεωφορείων, προσπαθούσα να βρω την καλύτερη λύση για μένα.

Η διαδικασία αυτή ήταν χρονοβόρα και τις περισσότερες φορές χωρίς αποτέλεσμα. Από την άλλη, πολλοί τελειόφοιτοι φοιτητές που ξενοίκιαζαν το σπίτι τους, δεν μπορούσαν να πουλήσουν το νοικοκυριό τους. Έτσι, λόγω της ασύμφορης οικονομικά μεταφοράς του νοικοκυριού τους στον τόπο καταγωγής τους, το χάριζαν ή ακόμα και το πετούσαν στα σκουπίδια, χάνοντας έτσι ένα σεβαστό χρηματικό ποσό», εξηγεί.

Όντας ο ίδιος web designer και προγραμματιστής, επινόησε μια πρακτική λύση: δημιούργησε μια πλατφόρμα μέσω της οποίας τα παλιά έπιπλα κάποιου γίνονται ο οικιακός εξοπλισμός ενός άλλου! Η επιτυχία του site ήταν ανέλπιστη -σύντομα δεν εξυπηρετούσε απλώς φοιτητές, αλλά και οποιονδήποτε «χτίζει» νέο νοικοκυριό με γνώμονα το οικονομικό του συμφέρον. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης του site αναφέρει ότι τον τελευταίο χρόνο, λόγω κρίσης, η επισκεψιμότητα έχει πολλαπλασιαστεί. «Εντύπωση μου κάνει ότι πολλοί επισκέπτες ψάχνουν μεταχειρισμένα aircondition προκειμένου να γλυτώσουν τα έξοδα του πετρελαίου για το χειμώνα που έρχεται!», λέει χαρακτηριστικά.

Αν και οι υπηρεσίες του sitAe παρέχονται δωρεάν, ο κ. Μπόχτσος σκέφτεται να κεφαλαιοποίησει την επιτυχία του. «Υπάρχει επιχειρηματικό πλάνο να γίνει franchise σε διάφορες πόλεις τις Ελλάδας όπου ο κόσμος θα μπορεί να αγοράζει μεταχειρισμένο νοικοκυριό. Υπάρχουν προτάσεις, αλλά ακόμα σε αρχικά στάδια».

www.pareparepare.gr

www.facebook.com/pareparepare

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018