Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>“Έξυπνοι” αυτοκινητόδρομοι στην Ολλανδία

the roots web banners 06

“Έξυπνοι” αυτοκινητόδρομοι στην Ολλανδία
05.11.2012 | 14:18

“Έξυπνοι” αυτοκινητόδρομοι στην Ολλανδία

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Το στούντιο έχει αναπτύξει μια φωσφορίζουσα πούδρα η οποία θα αντικαταστήσει τη διαγράμμιση στην άσφαλτο. Η πούδρα “φορτίζει” με το ηλιακό φως και μπορεί να φωσφορίζει για διάρκεια 10 ωρών κατά τη διάρκεια της νύχτας.Θα χρησιμοποιηθεί επίσης ειδική βαφή η οποία, για παράδειγμα, θα ενεργοποιείται όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από ορισμένους βαθμούς Κελσίου δείχνοντας πάνω στην άσφαλτο το σύμβολο του χιονιού ώστε να εφιστά την προσοχή των οδηγών.

Τα πρώτα χιλιόμετρα έξυπνης ασφάλτου θα στρωθούν στην επαρχία Μπράμπαντ στα μέσα του 2013 και θα έχουν λωρίδες προτεραιότητας για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, διαδραστικό φωτισμό που θα ενεργοποιείται με το πέρασμα των αυτοκινήτων, ώστε να εξοικονομείται ενέργεια και φώτα τροφοδοτούμενα από αιολική ενέργεια.

Η ιδέα δεν έχει να κάνει μόνο με αειφόρες μεθόδους φωτισμού των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, καθιστώντας τους ασφαλέστερους και αποδοτικότερους, αλλά με την επανεξέταση του ίδιου του σχεδιασμού τους.

Όπως αναφέρει το Studio Roosegaarde, τα συνδεδεμένα με το διαδίκτυο αυτοκίνητα και τα εσωτερικά συστήματα πλοήγησης αποτελούν τη μια πλευρά μόνο των μελλοντικών συστημάτων κυκλοφορίας στους δρόμους. Η άλλη πλευρά έχει να κάνει με “έξυπνους” δρόμους που θα δίνουν χρήσιμες πληροφορίες και θα προστατεύουν τους οδηγούς.

Επόμενο βήμα του Studio Roosegaarde είναι να διασχίσει τον Ατλαντικό και να περάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου εταιρείες όπως η Google αναπτύσσουν αυτόνομα οχήματα.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το