Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξεις εταιρεία ρεύματος
Ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξεις εταιρεία ρεύματος
29.11.2022 | 13:39

Ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξεις εταιρεία ρεύματος

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Κάποιοι καθηλωμένοι ακόμα στον καναπέ τους νομίζουν ότι παραμένοντας στη ΔΕΗ, στο παλιό κρατικό φορέα παροχής ρεύματο, θα καταφέρουν να επωφεληθούν, σε περίπτωση που αλλάξει η ενεργειακή πολιτική που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. 

Πολλοί φοβούνται στην ιδέα αλλαγής παρόχου ρεύματος, γιατί απλούστατα πιστεύουν ότι θα πληρώσουν πολλά περισσότερα από ότι πληρώνουν τώρα. Είναι όμως όλα αυτά τα παραπάνω αλήθεια και θα πρέπει να μας εγκλωβίζουν ώστε να μη δούμε μία καινούργια εταιρεία ρεύματος.

Ας δούμε τα πράγματα λίγο πιο αναλυτικά, προκειμένου να ξεπεράσουμε αυτές τις φοβίες, μέσα από μία σωστή και εμπεριστατωμένη έρευνα που μπορούμε να κάνουμε και από μόνοι μας. Όπως λέει και ο λαός, ένα και ένα κάνουν δύο και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να εξετάσουμε κάποιες παραμέτρους που είναι αρκετά χρήσιμες προκειμένου να καταλήξουμε σε ένα πιο οικονομικό συμβόλαιο που θα ελαφρύνει τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό. Ποια είναι λοιπόν αυτά τα κριτήρια που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας;

Καταρχήν θα πρέπει να γνωρίζουμε τι ρεύμα χαλάμε όλο το χρόνο ή τουλάχιστον το τελευταίο τετράμηνο. Έχοντας στα χέρια μας το άθροισμα της κιλοβατώρας και το κόστος, θα μπορέσουμε να κάνουμε μία καλύτερη σύγκριση τιμών με τις καινούργιες προσφορές που θα πάρουμε, σύμφωνα πάντα με το παλιό τιμολόγιο που πληρώναμε.  Οι τρέχουσες τιμές της κιλοβατώρας δεν θα πρέπει να μας επηρεάζουν στον υπολογισμό, οι τιμές αυτές αλλάζουν κάθε μήνα και ανακοινώνονται στις 20 του τρέχοντος μήνα και ισχύουν για τον επόμενο. Σίγουρα, άσχετα το αν πετύχουμε ένα οικονομικότερο συμβόλαιο, αυτό δεν σημαίνει ότι η σταθερότητα στην τιμή θα παραμείνει. Καλό θα ήταν στην προσφορά που θα ζητήσουμε να θέσουμε και τους δικούς μας όρους, που θέλουμε να υπάρχου, σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε και θέλουμε. Έτσι οι εταιρείες πριν μας στείλουν τις προσφορές τους θα ξέρουν και τι ακριβώς θέλουμε για να ανταποκριθούν αναλόγως.

Πρέπει να ρωτήσουμε αν μέσα στην κατανάλωση ρεύματος υπάρχουν και οι παρακάτω χρεώσεις:

  • Η εταιρεία χρεώνει μηνιαίο πάγιο στον λογαριασμό;
  • Υπάρχουν χρεώσεις περιβαντολογικων ρύπων; 
  • Υπάρχουν λοιπές χρεώσεις όπως υπηρεσία κοινής ωφέλειας;
  • Η εταιρία επιβαρύνει τον καταναλωτή με ποινή λόγω καθυστέρησης;
  • Τι δημοτικά τέλη και τι δημοτικό φόρο θα πληρώνεται;
  • Στο λογαριασμό θα υπάρχει ειδικό τέλος μείωσης για την εκπομπή αερίων ρύπων;
  • Ποιες άλλες λοιπές χρεώσεις θα υπάρχουν στο λογαριασμό;

Όλα αυτά θα πρέπει να αναγράφονται στην προσφορά που θα ζητήσουμε από τις εταιρείες ρεύματος. 

Κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξουμε είναι και εξυπηρέτηση πελατών. Πριν καταλήξουμε σε μία προσφορά θα πρέπει να επικοινωνήσουμε με την εταιρεία για περισσότερες διευκρινίσεις. Αν δεν θέλουμε να ζητήσουμε γραπτώς μία προσφορά, όλες αυτές οι απορίες θα πρέπει να μας λυθούν δια τηλεφώνου ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Σε αυτή την επικοινωνία θα δούμε και κατά πόσο η εταιρεία  έχει σοβαρό προφίλ και δεν μένει μόνο στα λόγια. 

Οικονομία στο ρεύμα όμως, δεν σημαίνει ότι μία αλλαγή παρόχου ρεύματος θα μας ελαφρύνει την τσέπη. Σίγουρα θα πρέπει να κοιτάξουμε και την κατανάλωση ενέργειας που γίνονται απο τις οικιακές συσκευές στο σπίτι, για να βρούμε τρόπους να εξοικονομήσουμε περισσότερη ενέργεια, Βελτιώνοντας ενεργειακά το σπίτι μας με κάποια φωτοβολταϊκή εγκατάσταση ή με την περιοχή φυσικού αερίου. 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018