Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Τι πρέπει να μάθετε στην γάτα σας
achilladelis
Τι πρέπει να μάθετε στην γάτα σας
03.11.2022 | 10:31

Τι πρέπει να μάθετε στην γάτα σας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Αν έχετε γατούλα σίγουρα θέλετε το καλύτερο για αυτή! Θέλετε να έχει όλες τις ανέσεις και να μην της λείπει τίποτα. Μήπως όμως απ’ την υπερβολική αγάπη κάνετε κάποια λάθη; Εδώ είναι κάποια πράγματα που πρέπει να μάθετε στην γάτα σας.

Να μην ανεβαίνει στα έπιπλα

Είναι δύσκολο να κάνετε παρατηρήσεις στην χνουδωτή σας φίλη, αλλά είναι καλό να ξέρει ότι δεν πρέπει να ανεβαίνει σε όλα τα έπιπλα. Θα είναι πολύ δύσκολο να φάτε με την ησυχία σας αν ανεβαίνει πάνω στα τραπέζια, να μαγειρέψετε αν ανεβαίνει στα έπιπλα κουζίνας https://www.theodoridi.gr/ και να δουλέψετε αν ανεβαίνει στο γραφείο σας. Αφήστε που αν ανεβαίνει στα έπιπλα δεν θα είναι ποτέ καθαρά, αφού θα έχουν πάντα αποτυπώματα από πατουσάκια!

 Να τρώει σε συγκεκριμένες ώρες

Ίσως μπαίνετε στον πειρασμό να ταΐζετε την γάτα σας, κάθε φορά που ζητάει λιχουδιές, αλλά καλό είναι να μην το κάνετε. Οι γατούλες που τρώνε συνέχεια μπορεί να παρουσιάσουν συμπτώματα κατάθλιψης και να μην ευχαριστιούνται το φαγητό πια. Ρωτήστε την κτηνίατρό σας πόσες φορές την μέρα να ταΐζετε την γάτα σας και τι ποσότητα φαγητού να της δίνετε ώστε να είναι χορτάτη και ικανοποιημένη.

 Να μην γρατζουνάει τα έπιπλα

Είναι δυσάρεστο να επιπλήττετε την γατούλα σας, αλλά καμιά φορά είναι αναγκαίο. Για παράδειγμα όταν γρατζουνάει τα έπιπλα σας, όπως είναι οι καναπέδες, τα χαλιά και τα διάφορα καλύμματά. Αν την αφήνετε να τα γρατζουνάει, θα χαλάσουν πολύ γρήγορα και θα αναγκαστείτε να πάρετε καινούργια, που θα τα χαλάσει επίσης. Μάθετέ της να ξύνει τα νύχια της σε ειδικά ονυχοδρόμια έτσι ώστε να μείνετε όλοι ευχαριστημένοι.

 Να τα πηγαίνει καλά με τα άλλα κατοικίδια

Αν έχετε κι άλλα κατοικίδια είναι πολύ σημαντικό να τους μάθετε να συνυπάρχουν. Ίσως να χρειαστεί να κρατήσετε την γάτα σας μακριά απ’ τα υπόλοιπα ζωάκια σας για κάποιον καιρό, μέχρι να συνηθίσουν να συνυπάρχουν. Μπορείτε επίσης, κάθε φορά που η γάτα σας τα πάει καλά με τα υπόλοιπα κατοικίδια, να την επιβραβεύετε με χάδια και λιχουδιές.

 Να μην πίνει απ’ την βρύση

Είναι πολύ συνηθισμένο αν έχετε γάτα, να την βλέπετε να πίνει νερό από οπουδήποτε αλλού εκτός από το μπολάκι της. Θα την βρείτε να πίνει νερό από την βρύση της κουζίνας, από την βρύση του μπάνιου και από το ποτήρι σας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, επειδή οι άνθρωποι και οι γάτες είναι πολύ διαφορετικοί οργανισμοί, να μην ανταλλάσσουν μικρόβια. Οπότε, φροντίστε η γάτα σας να πίνει νερό μόνο από το δικό της μπολάκι.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018