Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Ένα τραγούδι και δυο λόγια για καληνύχτα…

the roots web banners 06

Ένα τραγούδι και δυο λόγια για καληνύχτα…
03.10.2022 | 22:51

Ένα τραγούδι και δυο λόγια για καληνύχτα…

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Λίγο πριν πεθάνει ο Θάνος Μικρούτσικος είχε πει: «Μην αφήσετε καμιά στιγμή στη ζωή σας να πάει χαμένη. Ρουφήξτε κάθε δευτερόλεπτο. Ο χρόνος τρέχει τόσο γρήγορα. Διευρύνετε τις γνώσεις σας μέχρι τέλους. Συνεχώς να ονειρεύεστε. Κυνηγήστε την ουτοπία, όπως σας διαβεβαιώνω το έκανα εγώ και θα συνεχίσω, μέχρι τέλους».

Είχε σχολιάσει επίσης τον ίσως πιο αγαπημένο του στίχο από την ποίηση του Καββαδία, με τον οποίο συμπορεύθηκαν με οχήματα την ποίηση και τη μουσική. 

«Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία» ήταν ο στίχος και είχε πει γι’ αυτόν ο Θάνος Μικρούτσικος: 

«Αν αξίζει τον κόπο που ήρθατε σ’ αυτόν τον πλανήτη, είναι για να κατακτήσετε το αδύνατο. Δηλαδή να δαμάσετε το πιο άγριο ζώο που υπάρχει και να χορέψετε πάνω στο φτερό του.Να σπρώξετε τα όριά σας».

Ήταν τα δυο λόγια. Και τώρα το τραγούδι...

Όταν ο Μάνος Ελευθερίου πληροφορήθηκε τον τραγικό θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη το 2015, έγραψε ένα συγκλονιστικό ποίημα στο οποίο αποτυπωνόταν η συντριβή, η οργή και η θλίψη που ένιωσε. Μόλις το ολοκλήρωσε, τηλεφώνησε στον Μίλτο Πασχαλίδη και του το διάβασε, προτρέποντάς τον να το μελοποιήσει. Του πήρε κάποια χρόνια να καταφέρει να «ξεκλειδώσει» τους στίχους, αλλά όταν αυτό έγινε, προέκυψε αυτό το αριστούργημα…

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel