Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε το ενεργειακό κόστος που αυξάνεται.

computing cert aitisi it

PERIFEREIA B AIGAIOY MEDIA 350x250 LIMNOY

Πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε το ενεργειακό κόστος που αυξάνεται.
19.09.2022 | 12:47

Πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε το ενεργειακό κόστος που αυξάνεται.

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Και ενώ μπορεί να μην μπορείτε να ελέγξετε το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος ή του φυσικού αερίου, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να περιορίσετε και να εξοικονομήσετε χρήματα στο μηνιαίο λογαριασμό σας, τα οποία παραθέτουμε συνοπτικά:

Μειώστε την κατανάλωση

Το πρώτο βήμα για την εξοικονόμηση χρημάτων είναι η μείωση της κατανάλωσης, σβήνοντας τα φώτα, τις συσκευές και τα ηλεκτρονικά είδη όταν δεν χρησιμοποιούνται. Η χρήση λιγότερης ενέργειας συμβάλλει επίσης στην προστασία του περιβάλλοντος!

Εγκαταστήστε συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας

Αν η μείωση της κατανάλωσης δεν είναι αρκετή, σκεφτείτε να εγκαταστήσετε μια συσκευή εξοικονόμησης ενέργειας, όπως έναν προγραμματιζόμενο θερμοστάτη ή λαμπτήρες LED. Αυτές οι συσκευές δεν κάνουν απλώς το σπίτι σας πιο άνετο, αλλά συμβάλλουν επίσης στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και στη μείωση των λογαριασμών κοινής ωφέλειας με την πάροδο του χρόνου.

Ρωτήστε για τις εκπτώσεις σε εταιρείες ενέργειας

Οι εταιρείες παροχής ρεύματος & ενέργειας προσφέρουν συχνά εκπτώσεις για προϊόντα ενεργειακής απόδοσης, όπως λαμπτήρες LED ή θερμοσίφωνες, οπότε φροντίστε να ρωτήσετε γι' αυτές όταν κάνετε αγορές για νέες συσκευές ή εξοπλισμό που μπορούν να μειώσουν τη χρήση. Δεν βλάπτει να ρωτήσετε!

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το πώς να το κάνετε αυτό:

-Χρησιμοποιήστε συσκευές με υψηλή ενεργειακή απόδοση. Υπάρχει μια ετικέτα για αυτές τις συσκευές, ώστε να μπορείτε να τις αναγνωρίζετε εύκολα.

-Εγκαταστήστε παράθυρα με διπλά τζάμια. Θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τη θερμότητα στο εσωτερικό τις κρύες ημέρες και τον δροσερό αέρα στο εσωτερικό τις ζεστές ημέρες.

-Μονώστε τα δάπεδα και τους τοίχους σας με μονωτικά υλικά όπως φελλό, μαλλί ή αφρό πολυστυρενίου. Αυτά τα υλικά θα κρατήσουν τη θερμότητα αλλά και το δροσερό αέρα αντίστοιχα.

-Εγκαταστήστε φωτοβολταϊκά στη στέγη σας, αν έχετε την οικονομική δυνατότητα. Θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί να πληρώνετε γι' αυτήν από το δίκτυο.

-Οι αντλίες θερμότητας https://www.caloria.eu/category/proionta/antlies-thermotitas/ & οι λέβητες συμπύκνωσης αερίου https://www.caloria.eu/category/proionta/levites/epitoichoi-levites-sympyknosis-aeriou/ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε νεόδμητες κατοικίες, καθώς και σε υφιστάμενες κατοικίες. Είναι ο πιο αποδοτικός τρόπος θέρμανσης του σπιτιού σας και μπορούν να σας εξοικονομήσουν έως και 50% από τις δαπάνες καυσίμων. Είναι μια φιλική προς το περιβάλλον λύση που είναι ιδανική αν θέλετε να ζείτε βιώσιμα και ταυτόχρονα να μειώνετε τους λογαριασμούς ενέργειας.

Η ενέργεια είναι ένα από τα κύρια έξοδα του νοικοκυριού. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα και να βελτιώσετε την άνεση στο σπίτι σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να θωρακίσετε το σπίτι σας από την ενέργεια και να τη χρησιμοποιείτε με σύνεση.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

seajets superRunner

 

youtube channel