Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Πώς να «ξαναζωντανέψετε» το μπαγιάτικο ψωμί σας | Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά [βίντεο]

banner roots

Πώς να «ξαναζωντανέψετε» το μπαγιάτικο ψωμί σας | Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά [βίντεο]
13.05.2022 | 14:00

Πώς να «ξαναζωντανέψετε» το μπαγιάτικο ψωμί σας | Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά [βίντεο]

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Σας έχει μείνει ψωμί, το οποίο δεν είναι φρέσκο αλλά δεν θέλετε να το πετάξετε; Μπορείτε να «ζωντανέψετε» ξανά την μπαγιάτικη φρατζόλα σας μέσα σε λίγα λεπτά.

Η Κέιτι Λόλας, μια Αυστραλή δασκάλα, γνωστή με το όνομα Lady Lolas στα social media, μοιράστηκε πρόσφατα τον δικό της απλό τρόπο αντιμετώπισης του μπαγιάτικου ψωμιού. Και μάλιστα, ανέξοδος.
 
Το κόλπο για φρέσκο ψωμί μέσα σε ελάχιστα λεπτά
Σε ένα βίντεο που έχει γίνει πλέον viral, η Instagrammer ρίχνει νερό πάνω στο ψωμί της για να βεβαιωθεί πως η κρούστα είναι υγρή, προτού το βάλει στο φούρνο για 6-7 λεπτά στους 160 βαθμούς Κελσίου.
 

 
«Αλήθεια μπορείτε να ξαναζωντανέψετε το μπαγιάτικο ψωμί;» ρωτάει η Κέιτι τους 160,000 οπαδούς της. Και συνεχίζει: «Εννοώ, εκτός από το να το χρησιμοποιήσετε για φρυγανιές ή να το καταψύξετε» δίνοντας την απάντησή της: «Ναι, μπορείτε!».
 
Ωστόσο, έσπευσε να προειδοποιήσει τους τηλεθεατές να μην επιχειρήσουν αυτό το κόλπο σε ψωμί που έχει μαζέψει μούχλα. «Ας το ξεκαθαρίσουμε όμως» έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης. «Το ψωμί που είναι μουχλιασμένο δεν μπορεί να σωθεί». Επίσης, τόνισε πως το κόλπο λειτουργεί για όλους τους τύπους ψωμιού.
 
Ενθουσιάστηκαν οι χρήστες των social - Μέχρι και ιδέα για DIY σκορδόψωμο πρότειναν
Όπως είναι λογικό, αρκετοί σχολιαστές ευχαρίστησαν την Instagrammer για το κόλπο και μοιράστηκαν παρόμοιες εμπειρίες με την αναβίωση μπαγιάτικου ψωμιού. «Η μητέρα μου συνήθιζε να το κάνει αυτό με το μπαγιάτικο ψωμί – είναι σαν μαγικό» έγραψε κάποιος. «Πρόκειται για ένα λαμπρό κόλπο. Πάντα σκέφτομαι τι να κάνω με το ελαφρώς μπαγιάτικο ψωμί μου, αλλά μισώ τις αυγόφετες. Αυτό είναι τέλειο» ανέφερε ένας τρίτος με έναν ακόμη να μοιράζεται μια ιδέα για σκορδόψωμο. «Αν το κόψετε και προσθέσετε λίγο βούτυρο και ψιλοκομμένο σκόρδο, πριν το βάλετε στο φούρνο… DIY σκορδόψωμο».
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel