Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Πώς να επιλέξετε τα σωστά παπούτσια εργασίας
Πώς να επιλέξετε τα σωστά παπούτσια εργασίας
21.04.2022 | 14:14

Πώς να επιλέξετε τα σωστά παπούτσια εργασίας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Η επιλογή των κατάλληλων παπουτσιών για τη δουλειά σας μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκη, καθώς στην αγορά θα βρείτε πολλά διαφορετικά μοντέλα. Για αυτό πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές παπουτσιών, προκειμένου να εξασφαλίσετε άνεση και προστασία κατά τη διάρκεια της εργασίας σας. Δείτε παρακάτω ορισμένες συμβουλές για να γίνει η επιλογή των παπουτσιών εργασίας πιο εύκολη.

1.Προστασία στα δάχτυλα

Αν εργάζεστε σε εργοτάξια ή αποθήκες και σηκώνετε συχνά βάρη, τότε γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι να φοράτε τα κατάλληλα παπούτσια που θα προστατεύσουν τα δάχτυλά σας σε περίπτωση που κάτι βαρύ πέσει στο πόδι σας. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε παπούτσια με κάποιου είδους επένδυση στο μπροστινό μέρος με ατσάλι, αλουμίνιο ή κάποιο άλλο υλικό.

2.Κατάλληλη σόλα

Τα περισσότερα παπούτσια που κατασκευάζονται σήμερα απευθύνονται σε συγκεκριμένους τομείς προκειμένου να καλύψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Για παράδειγμα, όσοι μεταχειρίζονται συχνά σκάλες θα πρέπει να επιλέξουν παπούτσια με τις αντίστοιχες αυλακώσεις καθώς παρέχουν περισσότερη ασφάλεια προκειμένου να μη γλιστρήσουν. Αντίστοιχα, όσοι εργάζονται στην ύπαιθρο καλό θα ήταν να επιλέξουν παπούτσια με πιο βαθιές αυλακώσεις για να έχουν καλύτερη πρόσφυση στο χώμα.  Έτσι, με την κατάλληλη σόλα είναι πιο εύκολο να αποφευχθούν τραυματισμοί και επιτυγχάνεται μεγαλύτερη σταθερότητα.

Όμως, δεν είναι μόνο οι εξωτερικές σόλες αλλά και οι εσωτερικές. Ορισμένα παπούτσια διαθέτουν εσωτερικές σόλες με μαλακή επένδυση που ξεκουράζουν τα πόδια, ενώ άλλες σόλες είναι κατασκευασμένες από υλικά που παρέχουν μεγαλύτερη στήριξη στα πόδια. Πρέπει απλά να βρείτε την κατάλληλη για εσάς.

3.Βρείτε το κατάλληλο νούμερο

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να εξετάσετε είναι το σωστό μέγεθος του παπουτσιού. Όπως συμβαίνει και με τα ρούχα, για παράδειγμα τα παντελόνια και τα μπουφάν εργασίας, έτσι και με τα παπούτσια πρέπει να αισθάνεστε άνετα, αφού θα τα φοράτε για πολλές ώρες κάθε μέρα. Αν η εφαρμογή δεν είναι η κατάλληλη ενδέχεται να προκαλέσετε προβλήματα όχι μόνο στα πόδια σας αλλά και σε άλλα σημεία του σώματός σας, όπως η μέση σας. Φυσικά, αυτό ισχύει για κάθε είδος παπουτσιού. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να δείτε τις διαθέσιμες μάρκες και να δείτε τον οδηγό μεγεθών για κάθε μία από αυτές .

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018