Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Δορυφόρος 1,2 τόνων κατευθύνεται προς τη Γη
Δορυφόρος 1,2 τόνων κατευθύνεται προς τη Γη
11.11.2013 | 08:58

Δορυφόρος 1,2 τόνων κατευθύνεται προς τη Γη

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Ένας δορυφόρος βάρους 1,2 τόνωνκατευθύνεται προς τη Γη, σύμφωνα με τηνΕυρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία. Πρόκειται για τον GOCE. Αναμένεται να «χτυπήσει» ως τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, ενώ η χώρα που παίρνει πιο σοβαρά την «απειλή» είναι η Ιταλία.

Εκτοξεύτηκε το 2009 για να συλλέξει στοιχεία σχετικά με τις διακυμάνσεις στη βαρύτητα της Γης. Έμεινε από καύσιμα στις 21 Οκτωβρίου και από τότε χάνει συνεχώς βάρος πλησιάζοντας προς την ατμόσφαιρα της Γης, που θα τον καταστρέψει.

Το μεγαλύτερο μέρος του θα «καεί» αλλά ένα 25% θα «επιβιώσει» και θα πέσει κάπου στη Γη. Ωστόσο, καθώς τα 2/3 του πλανήτη είναι σκεπασμένα με νερό και μεγάλες περιοχές ακατοίκητες, το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα γίνει αντιληπτή η πτώση των κομματιών. 

Όσον αφορά τον κίνδυνο να πέσει επάνω μας ένα τμήμα, η ESA (European Space Agency) αναφέρει ότι είναι 250.000 φορές πιο πιθανό να κερδίσουμε το λαχείο.


Ωστόσο οι ιταλικές αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση. Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως δεν μπορεί να εξαιρεθεί η πιθανότητα ότι κάποιο θραύσμα του δορυφόρου θα καταλήξει στην Ιταλία. Οι περιοχές που «κινδυνεύουν» περισσότερο, πρόσθεσε, ήταν η βορειοδυτική Ιταλία και το νησάκι της Σαρδηνίας.

Ρεπορτάζ του Aljazeera

 

 

Πηγή: Nooz.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

seajets superRunner

 

youtube channel