Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>ένα sex shop σύμφωνο με τους κανόνες του ισλάμ

the roots web banners 06

ένα sex shop σύμφωνο με τους κανόνες του ισλάμ
31.10.2013 | 02:29

ένα sex shop σύμφωνο με τους κανόνες του ισλάμ

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Επιλεγμένα

(Παλαιά Φώκαια, Τουρκία) «Το helal sex shop εύχεται σε όλους σας οργασμούς σύμφωνους με τους κανόνες του ισλάμ!»

«Καλές δουλειές στο helal sex shop! Σ' αυτό οι άντρες θα μπορούν να βρουν μαντηλοφορούσες φουσκωτές κούκλες και οι γυναίκες περιτμημένους δονητές!»

Με τέτοια και άλλα παρόμοια σχόλια υποδέχτηκαν αρκετοί/-ές το άνοιγμα του πρώτου Helal Sex Shop στην Τουρκία (helal/χελάλ σημαίνει επιτρεπτό, δηλαδή σύμφωνο με τους κανόνες του ισλάμ. Το αντίθετό του, haram/χαράμ, χαρακτηρίζει το μη επιτρεπτό, κοινώς το απαγορευμένο). Ιδιαίτερα η ιδέα της μαντηλοφορεμένης κούκλας έδωσε και πήρε, παρόλο που τέτοια προϊόντα δεν διαθέτει το περί ου ο λόγος διαδικτυακό κατάστημα (δεν πρόκειται για ένα κανονικό μαγαζί). Τα ομοιώματα (και η απεικόνιση) ανθρώπων και ανθρώπινων μελών είναι χαράμ για το ισλάμ, καθώς δημιουργός είναι μόνο ο Θεός. Οπότε ξεχάστε και τους περιτμημένους δονητές!

Τι σημαίνει χελάλ μάς εξηγεί ένας από τους τρεις ιδιοκτήτες σε μια στημένη συνέντευξη που εμφανίστηκε την ίδια μέρα (22/10) σε τουλάχιστον δυο εφημερίδες. Τα προϊόντα που διατίθενται δεν περιέχουν ουσίες χοιρινού, πλακούντα, εμβρύων και φυσικά αλκοόλ. Ο καταναλωτής εισέρχεται στο σάιτ ως άντρας ή ως γυναίκα κάνοντας κλικ στη σχετική επιλογή, οπότε βλέπει μόνο τα προϊόντα που απευθύνονται στο φύλο του. Το σάιτ δεν περιέχει γυμνές φωτογραφίες. Όπως εξήγησε ο επιχειρηματίας στη στημένη συνέντευξη, σε άλλους παρόμοιους ιστότοπους η πλειονότητα των χρηστών είναι άντρες, καθώς η αισθητική των σάιτ προσβάλλει τις γυναίκες.

Όσο για το άνοιγμα του ηλεκτρονικού μαγαζιού, ο «συνεντευξιαζόμενος» είπε πως η ιδέα γεννήθηκε σ' ένα καφέ μετά από τη συζήτηση που είχε με μια φίλη του. Η γυναίκα τού εξομολογήθηκε πως αφότου γέννησε μειώθηκε η σεξουαλική της επιθυμία (τώρα να το πιστέψω πως έγινε τέτοια συζήτηση όταν ούτε οι άντρες δεν συζητάνε μεταξύ τους για τέτοια θέματα;). Επιχείρησε να επισκεφτεί ένα φαρμακείο και να ρωτήσει μήπως υπάρχει κάτι υποβοηθητικό, αλλά ντράπηκε το φαρμακοποιό. Και μόλις μπήκε σε σεξσοποσάιτ το 'κλεισε γιατί προσβλήθηκε απ' τις γυμνές φωτογραφίες. Κι έτσι λοιπόν γεννήθηκε η επιχείρηση, τρία χρόνια μετά από ένα ανάλογο εγχείρημα στην Ολλανδία.

Αν πιστέψουμε τον ιδιοκτήτη, το σάιτ έχει 30.000 επισκέψεις την ημέρα εκ των οποίων το 40 περίπου τοις εκατό είναι γυναίκες. Τι πουλάει περισσότερο; Για τους άντρες επιβραδυντικά εκσπερμάτωσης και για τις γυναίκες προϊόντα που συστέλλουν το αιδοίο (ούτε το 'ξερα ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα) καθώς και κρέμες που διευκολύνουν τον οργασμό (ούτε αυτό το 'ξερα). Μία απ' αυτές ονομάζεται Scream Orgasm Cream, η οποία, όπως λέει ένας συντάκτης της εφημερίδας Radikal (στο καλύτερο σχετικό άρθρο που διάβασα) επίτηδες δεν μεταφράστηκε στα τουρκικά για να μη σοκάρει. Άλλα προϊόντα προς ηλεκτρονική πώληση είναι προφυλακτικά (ομολογουμένως μικρή ποικιλία), λευκαντικές κρέμες, λάδια μαζάζ, αρώματα, καφέδες και χάπια που αυξάνουν την επιθυμία.

Το σάιτ περιλαμβάνει τέσσερα άρθρα (αν και ανυπόγραφα, διακρίνονται τουλάχιστον τρεις διαφορετικοί συγγραφείς) που υποδεικνύουν στους πιστούς τους χρηστούς κανόνες του ισλάμ σχετικά με το σεξ. Στο άρθρο «Η ερωτική ζωή σύμφωνα με το ισλάμ» μαθαίνουμε ότι η πρωκτική επαφή είναι αυστηρά απαγορευμένη, καθώς επίσης και το σεξ κατά την έμμηνο ρήση και τη λοχία. Οι πιστοί συμβουλεύονται να συνουσιάζονται με κάποιο κάλυμμα, να μη βλέπουν τα αναπαραγωγικά όργανα ο ένας του άλλου και να μην μιλούν πολύ για το σεξ.

Στο άρθρο υπό τον τίτλο «Οι γενετήσιες σχέσεις σύμφωνα με το ισλάμ» επαναλαμβάνεται η απαγόρευση για το πρωκτικό σεξ. «Και αν τυχόν η γυναίκα υπαναχωρήσει, συμμετέχει σε αυτή τη μεγάλη αμαρτία». Σύμφωνα με το Κοράνι, οι ερωτικές σχέσεις έχουν ως σκοπό την αναπαραγωγή (μήπως τότε δεν θα έπρεπε το ιντερνετικό μαγαζάκι να πουλάει προφυλακτικά;). Σχετικά με το σεξ κατά την έμμηνο ρήση, αναφέρεται ένα επεισόδιο από τη ζωή του Μωάμεθ, κατά το οποίο οι γυναίκες τον ρωτούν για το θέμα. «Αυτό είναι μαρτύριο», απαντάει. «Για αυτό στη διάρκεια της περιόδου και μέχρι να τελειώσει και να καθαριστούν οι γυναίκες να μην τις πλησιάζετε» (οι γυναίκες τον ρώτησαν, στους άντρες απευθύνθηκε). Το άρθρο συνεχίζει με μια ακόμη ρήση: «Οι γυναίκες σας είναι για σας ένα χωράφι. Έτσι, πλησιάστε το χωράφι σας και καλλιεργήστε (με την ανάλογη συμπεριφορά) το έδαφος όπως επιθυμείτε». Κάθε επαφή διαμέσου των σεξουαλικών οργάνων είναι χελάλ (επιτρεπτή). Εκτός αυτών, είναι χαράμ (απαγορευμένη).

Εξαιρετικά διαφωτιστικό είναι το άρθρο για τον «Στοματικό έρωτα σύμφωνα με το ισλάμ». Σύμφωνα με τον συγγραφέα, δεν γίνεται κάπου σαφής αναφορά για το θέμα. Ωστόσο επειδή η περιοχή των αναπαραγωγικών οργάνων είναι ακάθαρτη και υπάρχει η υποψία ότι μπορεί να είναι χαράμ, καλύτερα να αποφεύγεται. Συνεχίζει με μια γενική αναφορά σε ειδικούς του ισλαμικού νόμου (χωρίς να τους κατονομάζει) που αναφέρουν ότι εφόσον τα γενετήσια όργανα είναι μέρος του ανθρώπινου σώματος δεν μπορούν να είναι χαράμ. Ο συγγραφέας ωστόσο διατηρεί αρνητική στάση: α) υπάρχουν επιφυλάξεις για το θέμα από θρησκευτική και ιατρική άποψη (να τη και η επιστήμη!), «κυρίως όταν τέτοια συμπεριφορά μπορεί να είναι όχι μόνο αντίθετη με την τιμή και την προσωπικότητα, αλλά και αηδιαστική» (η επιστήμη αντικαταστάθηκε από τη βαρετή σεξουαλική ζωή του συγγραφέα). β) «από τα γενετήσια όργανα εξέρχεται συνεχώς ένα σύνολο ουσιών που αποτελούν εστία ακαθαρσίας». Συνεχίζει παραπέμποντας σε εδάφιο του Κορανίου όπου ο Μωάμεθ συμβουλεύει τους πιστούς να διατηρούν καθαρά τα στόματά τους καθώς αυτά αποτελούν «δίοδο του Κορανίου». Οπότε εμμέσως, λέει, συνάγεται πως δεν πρέπει να εισέρχονται ακαθαρσίες. γ) Το ισλάμ δίνει μεγάλη σημασία στο ζήτημα της υγείας και με το στοματικό σεξ μπορούν να εισέλθουν στο στόμα ένα σωρό μικρόβια που τη θέτουν σε κίνδυνο (ιατρική ανακατεμένη με θρησκεία). Στη συνέχεια παρατίθενται επώνυμα οι απόψεις δύο δοκτόρων καθηγητών (βαρέθηκα να τους ψάξω) που λένε ότι το στόμα φτιάχτηκε για να έχει άλλη λειτουργία και ότι το στοματικό σεξ μπορεί να προκαλέσει απέχθεια που ίσως λειτουργήσει εις βάρος της σεξουαλικής ζωής, οπότε καλύτερα να αποφεύγεται.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το άρθρο υπό τον τίτλο «Οι γενετήσια συμπεριφορά σύμφωνα με το ισλάμ». Το άρθρο εισάγει το ζήτημα της γυναικείας ερωτικής ευχαρίστησης. Στο άρθρο οι άντρες συμβουλεύονται να μη συμπεριφέρονται στις γυναίκες τους σα ζώα, να τους λεν γλυκόλογα, ευφυολογήματα, να τις χαϊδεύουν, να τις αγκαλιάζουν και να τις φιλούν για να μην είναι επίπονη η επαφή. Να μην εκσπερματώνουν αν οι γυναίκες δεν φτάσουν σε οργασμό (!). Να παντρεύονται με παρθένες. Συνεχίζει λέγοντας ότι τα πάντα είναι επιτρεπτά εκτός από το πρωκτικό και το σαδομαζοχιστικό σεξ. Δεν υπάρχει ούτε αμαρτία ούτε ντροπή στο σεξ, υπό τον όρο ότι πραγματοποιείται μέσω των αναπαραγωγικών οργάνων. Η βασική στάση ωστόσο είναι η γνωστή στα καθημάς ως «ιεραποστολική».

Όπως τόνισαν κυρίως άντρες στα σχόλιά τους, οι τύποι είχαν μια καταπληκτική επιχειρηματική ιδέα, που, συμπληρώνω, συμφωνεί πλήρως με το ισλαμικό λάιφ στάιλ που δημιουργεί ο καπιταλισμός εντάσσοντας πλήρως τους πιστούς στην κατανάλωση. Όπως τονίζει εύστοχα ο συντάκτης της Radikal, το Helal Sex Shop έρχεται να προστεθεί σε άλλα ανάλογα εγχειρήματα λαϊκής κουλτούρας όπως τις ισλαμικές εφημερίδες, κανάλια και εκπομπές που περιλαμβάνουν ισλαμικά ριάλιτι σόου, την ισλαμική μόδα με τα περιοδικά της, τις ισλαμικές διακοπές με το διαχωρισμό ανδρών και γυναικών, τα ολόσωμα μαγιό, την ισλαμική ποπ, ροκ και ραπ. Το τοπίο συμπληρώνεται με τις ισλαμικές τράπεζες και επιχειρήσεις.

Τελειώνω τη μακροσκελή αυτή ανάρτηση με το επιχειρηματικό ματ του Helal Sex Shop. Σε μια χώρα όπου οι παρθενορραφές δίνουν και παίρνουν και που η συντριπτική ανδρική πλειονότητα θέλει να παντρευτεί παρθένα (έστω και ψεύτικη), στα άρθρα του περί ου ο λόγος σεξοκαταστήματος γίνεται μηδαμινή αναφορά στο ζήτημα του γάμου ως βασική προϋπόθεση για τη σεξουαλική ζωή. Να είναι άραγε επειδή οι συγγραφείς το θεώρησαν τόσο αυτονόητο ή επειδή φοβήθηκαν την πτώση των πωλήσεων από τους μετανοούντες ανύπαντρους χρήστες;

Υ.Γ. Επίτηδες δεν παραπέμπω στην ιστοσελίδα του σεξομάγαζου, προφανώς...

Πηγή: sindesimecairo.wordpress.com

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το