Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Η Vespa ένα από τα αντικείμενα που άλλαξαν τον κόσμο
achilladelis
Η Vespa ένα από τα αντικείμενα που άλλαξαν τον κόσμο
12.09.2013 | 14:49

Η Vespa ένα από τα αντικείμενα που άλλαξαν τον κόσμο

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Ένα από τα 12 αντικείμενα που άλλαξαν τον βιομηχανικό σχεδιασμό τα τελευταία 100 χρόνια ψηφίστηκε η Vespa. Η ψηφοφορία έγινε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Βιομηχανικού Σχεδιασμού υπό την αιγίδα του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNN, το οποίο και ζήτησε από δώδεκα εμπειρογνώμονες διεθνούς φήμης στο τομέα του σχεδιασμού να εντοπίσουν τις πιο σημαντικές και επιτυχημένες ιδέες των τελευταίων 100 χρόνων που σημάδεψαν τη βιομηχανική δημιουργικότητα.

Το συναρπαστικό αυτό θέμα κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν πολύ γνωστά ονόματα στο χώρου του βιομηχανικού σχεδιασμού, όπως ο Αμερικανός Dick Powell, Συν-ιδρυτής του γραφείου αρχιτεκτονικών εφαρμογών Seymour Powell, ο Ολλανδός σχεδιαστής Daan Roosegaarde, ο Ουαλός σχεδιαστής Ross Lovegrove, ο Ιάπωνας Yoshiro Nakamatsu, ο Ιταλός Gianfranco Zaccai, Συν-ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Continuum, ο Deyan Sudjic, Διευθυντής Σχεδιασμού στο Μουσείο του Λονδίνου καθώς επίσης και ο Καθηγητής Miles Pennington, Επικεφαλής Καινοτομικών Σχεδιαστικών Εφαρμογών στο Royal College of Art, στο Λονδίνο.

Όλοι συμφώνησαν πως η Vespa, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του βιομηχανικού σχεδιασμού. Μία επαναστατική ιδέα, που γεννήθηκε, τοποθετώντας τον άνθρωπο στο κέντρο της δημιουργικής διαδικασίας. Ένα αντικείμενο που αξίζει και με το παραπάνω τη θέση του στο πάνθεον των αντικειμένων με τον καλύτερο βιομηχανικό σχεδιασμό.

Πολλοί και διαφορετικοί οι λόγοι που οδήγησαν τους ειδικούς, να δώσουν στη Vespa μία θέση ανάμεσα στα δώδεκα αντικείμενα που έχουν γράψει ιστορία στο χώρο του design. Όλοι όμως συμφώνησαν στο εξής: «Η Vespa είναι ένα unisex, έξυπνο σχεδιαστικά όχημα το οποίο επιτρέπει σε όλους να την οδηγούν χωρίς να θυσιάζουν τίποτε από το στυλ τους. Η Vespa κέρδισε την αθανασία της στο La Dolce Vita, του Fellini, αγαπήθηκε από τους Beatles, ενώ έχει επιδράσει βαθιά στον πολιτισμό και την κοινωνία».

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018