Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Στενά πόδια: Μια συνήθεια που βασάνισε και σκότωσε χιλιάδες Κινέζες

the roots web banners 06

Στενά πόδια: Μια συνήθεια που βασάνισε και σκότωσε χιλιάδες Κινέζες
11.09.2013 | 14:03

Στενά πόδια: Μια συνήθεια που βασάνισε και σκότωσε χιλιάδες Κινέζες

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Μία Κινέζα που πρόσεχε τον εαυτό της και κυρίως οι γονείς για τα κορίτσια τους, έμπαιναν στην επίπονη και εξαιρετικά επώδυνη διαδικασία για τα κορίτσια, να σπάνε τα κόκαλα -να κάνουν τεχνητά κατάγματα δηλαδή στα οστά- κυρίως στα οστά της ταρσομεταταρσίου της περιοχής στο πιο πλατύ μέρος του ποδιού.

Ταυτόγχρονα τα πόδια των μικρών κοριτσιών φασκιώνονταν και τοποθετούνταν σε εξαιρετικά μικρά και στενά υποδήματα, ώστε να μην μπορούν τα οστά του ποδιού να μεγαλώσουν.

Το αποτέλεσμα ήταν οι μικρές Κινέζες να έχουν αποκτήσει μετά από αυτού του είδους την προσαρμογή στο πόδι που, παρεμπιπτόντως ήταν μία αρκετά μακρόχρονη διαδικασία που κρατούσε μέχρι την ενηλικίωση του κοριτσιού, ένα στενό και κοντό πόδι δυσανάλογα μικρό σε σχέση με το ανάστημα του ατόμου.

Η ταρσομετατάρσιος περιοχή είναι εξαιρετικά σημαντική στην βάδιση, και η καταστροφή της δημιουργούσε δυσχέρεια στην βάδιση και το τρέξιμο, επιπρόσθετα η το στενό και κοντό πόδι δημιουργεί μία μικρή επιφάνεια στήριξης του σώματος που με την ροπή που δημιουργεί το σώμα μας κατά την κίνηση στα πόδια δημιουργεί συνθήκες εξαιρετικής αστάθειας, και φυσικά όσο πιο ψηλό το άτομο τόσο μεγαλύτερη αστάθεια δημιουργείται κατά την στάση και την βάδιση.

Σε μεταγενέστερο χρόνο τα τεχνητά αυτά κατάγματα δημιουργούσαν μετατραυματική αρθρίτιδα με αποτέλεσμα περαιτέρω πόνο, χωλότητα στην βάδιση, αδυναμία υπόδησης και τραγικές παραμορφώσεις.

Πηγή: iatropedia

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel