Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Απίστευτοι κήποι στις οροφές του Πανεπιστημίου Dawson προωθούν την αστική γεωργία

banner roots

Απίστευτοι κήποι στις οροφές του Πανεπιστημίου Dawson προωθούν την αστική γεωργία
11.07.2013 | 14:41

Απίστευτοι κήποι στις οροφές του Πανεπιστημίου Dawson προωθούν την αστική γεωργία

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Ένα εντυπωσιακό οικολογικό πρότζεκτ ξεκίνησε το Dawson College στο Μόντρεαλ με σκοπό να μετατρέψει τις οροφές του Πανεπιστημίου σε απέραντους κήπους.

Το πρότζεκτ με τίτλο Rooftop Gardens ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2012 και συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, ενώ οι φοιτητές που πραγματοποιούν προηγμένες περιβαλλοντικές σπουδές ασχολούνται με τη σύγχρονη αστική γεωργία και βιωσιμότητα. Οι φοιτητές του Dawson ασχολούνται εθελοντικά με τη μετατροπή κτιρίων σε κήπους.

Το πρόγραμμα του Dawson College δέχεται επιχορήγηση από το L'Association pour la Québécoise για την προώθηση μιας "πράσινης" παδείας που σχετίζεται με το περιβάλλον, έχοντας σαν στόχο να κινητοποιήσει περισσότερους φοιτητές από το Κολλέγιο.

Οι κήποι στις οροφές και η αστική γεωργία συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των υψηλών θερμοκρασιών καθώς και στη ρύπανση των πόλεων, ενώ παράλληλα ενισχύουν την πρόσβαση σε σημεία με καθαρό αέρα προσφέροντας μια ανάσα δροσιάς στην πόλη. Όπως φαίνεται και από τις εικόνες η ανάπτυξη της αστικής γεωργίας είναι το μέλλον των πόλεων.

 


Πηγή: iefimerida.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel